Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Directa compareix als jutjats per denunciar l"assetjament policial" d'un dels seus membres

El Setmanari Directa haurà de comparèixer als jutjats per defensar la seva tasca informativa arran del que qualifiquen d'"assetjament personalitzat" contra Albert Garcia, el coordinador de fotografia de la publicació.

Diversos agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra hauran d'asseure's a la banqueta dels acusats per coaccions, amenaces i vulneració dels drets fonamentals, com ara el dret a la informació i la integritat personal. Segons asseguren, es tracta d'un dels fets més greus que han viscut les persones implicades en aquest projecte social. 

19/11/2010 03:09 Comunicació

La fiscalia demana 18 mesos de multa a un agent de la Brigada Mòbil per un presumpte delicte continuat d'amenaces contra el fotoperiodista. Els propers 24 de novembre i 13 de desembre Garcia, afiliat al Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), tornarà a comparèixer als jutjats.

No és la primera vegada que Garcia pateix la persecució policial. El juny de 2007 ja va ser absolt en tots els termes per cobrir una protesta okupa contra una constructora, després de ser denunciat per la Brigada d'Informació de la policia espanyola. Segons la Directa, aquest doble judici contra els Mossos "torna a palesar l'obsessió policial contra la llibertat d'informació en general i contra la Directa en particular", el present cas en l'assetjament personalitzat i continuat en el temps per impedir la tasca professional de Garcia, i en el primer cas, impedint violentament que fes la seva feina, explica el  setmanari. I en el segon, amb dues visites personalitzades al seu altre lloc de feina per amenaçar-lo, obertament, per la tasca que desenvolupa a la Directa. Les dues denúncies contra Albert Garcia ja han estat arxivades i sobresegudes.

És per això que el setmanari considera una victòria que diversos agents antiavalots seguin al banc dels acusats, ja que "han estat anys d'evitar les dilacions policials als jutjats, de sortejar obstacles, de provar de no desistir".

La Directa ressalta el cas de l'agent de la Brigada Mòbil Jordi S.S., amb TIP 7289. L'agent va visitar en dues ocasions consecutives Garcia al seu lloc de feina -un bar de les Rambles de Barcelona- per dur-lo a un portal contigu i amenaçar-lo reiteradament, colpejar-lo i assegurar-li que si seguia amb la seva feina tindria problemes seriosos. No endebades i a la vista dels fets acreditats, la fiscalia demana ja per a aquest agent 18 mesos de multa per un delicte de coaccions continuades, segons informa la Directa, que exigirà l'expulsió definitiva de l'agent així com la depuració d'aquesta d'actituds que considera més pròpies de la màfia i de règims autoritaris que de la defensa dels drets, llibertats i garanties fonamentals.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid