Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Haidar demana sancions contra el Marroc perquè accepti la legalitat internacional en el Sàhara

L'activista saharauí de Drets Humans, Aminetu Haidar, va reclamar aquest dilluns, que la comunitat internacional imposi "sancions econòmiques" al Marroc perquè accepti el referèndum d'autodeterminació i el compliment dels drets humans en el Sàhara Occidental conforme a la legalitat internacional.

"Cal imposar sancions econòmiques contra el Marroc, així com un boicot als seus productes a fi d'obligar a les autoritats de Rabat a complir els reclams de la legalitat internacional, la celebració del referèndum d'autodeterminació i el respecte dels drets humans en el Sàhara Occidental ocupat", va dir Aminetu Haidar.

04/11/2010 01:58 Internacional

L'activista sahrauí va convidar a França a "rectificar el seu error" per no seguir perllongant els sofriments del poble sahrauí, agregant que "el poble sahrauí mai renunciarà a la seva lluita pels seus drets a la vida i la llibertat".

La defensora sahrauí va indicar que "el rebuig de la població sahrauí a l'ocupació marroquina es manifesta a més que els nens sahrauís que renuncien cantar l'himne nacional marroquí", alhora que va demanar "salvar la vida de milers de desplaçats sahrauís" actualment en el campament de Gdeim Izik, als afores de l'Aaiún.

Haidar també va sol·licitar a la Comunitat internacional "una solució definitiva al conflicte del Sàhara Occidental a través d'un referèndum d'autodeterminació del poble sahrauí".

Per saber-ne més:

La mare d'un dels saharauís ferits denuncia que el seu fill "està emmanillat al llit de l'hospital" 

L'assassinat d'un nen sahrauí posa de manifest la gravetat del conflicte 

Ataquen i detenen als membres que distribueixen aliments als campaments de sahrauís 

Milers de saharauis acampats expressen a "YouTube" les seves reivindicacions independentistes  

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid