Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
28N: Bon vent i barca nova!

Per Gerard Nogués, membre de la CUP de Valls. Publicat a Vilaweb el 23 de novembre de 2010.

Les enquestes preelectorals dibuixen uns resultats molt clars: abstenció superior al 50% i el vot en blanc com a tercera força política. Un escenari ple de contradiccions i de difícil resolució. La desafecció a España i a la política en general es donen la mà, mentre que el discurs polític s’allunya dels ciutadans.

Els polítics han segrestat la democràcia, ells continuen parlant de governs democràtics, però realment el sistema no ho és. Ens trobem amb una democràcia blindada que no permet cap canvi en les estructures, ni en el sistema de partits. La democràcia és un club per a una casta de polítics i alts càrrecs que mai permetran que el poder es traspassi dels partits a la ciutadania.

26/11/2010 16:59 Hemeroteca

Per altra banda, els baròmetres d’opinió denoten una tendència a l’alça de l’ independentisme, en canvi, paradoxalment, les formacions que postulen la independència, podrien obtenir una representació més baixa que en eleccions anteriors, conseqüència de la fragmentació del vot, fruit de personalismes incompatibles i alguns amb un tarannà força messiànic. Una divisió en iniciatives ideològicament ubicades en l’espectre liberal, pròpies del romanticisme burgès, que banalitza la lluita per la independència, reduint-la idíl•licament a l’electoralisme pur i dur.

La CUP ja fa més d’un any va prendre una decisió molt encertada: no concórrer a les eleccions autonòmiques del Principat, on ja preveiem un vodevil independentista. Avui, més que mai, les raons per les que la CUP va decidir no presentar-se haurien de fer reflexionar a més d’un:

-La via estatutària està esgotada, el Parlament és fruit d’aquest marc estatutari caduc i rovellat, per tant, un parlament autonòmic mai podrà ser motor de l’ independència del poble català.
-La nostra estratègia independentista té contingut polític i programàtic, es basa en la radicalitat democràtica i la participació de les bases i la ciutadania en la presa de decisions. És impossible que triomfi un projecte polític definit des dels despatxos i amb lideratges televisius.
-La independència és un procés de ruptura respecte als estats ocupants, no és només una lluita electoral. En el camí cap a la independència les eleccions són una peça final. Per tant, els projectes basats tan sols en una candidatura electoral tan aviat es creen com es destrueixen.
-El Parlament només té el Principat com a marc de referència i ningú es planteja, encara que sigui a ritmes diferents, la necessitat d’articular un projecte polític per al conjunt dels Països Catalans.
-La lluita municipal i el treball en els moviments socials de base, és la nostra feina prioritària.

Per la CUP, només un camí és possible: acabar amb la fi de l’espoli i recuperar les plusvàlues per millorar les condicions de vida de les classes populars. Tot això vol dir avançar conjuntament amb tota l’Esquerra Independentista, els moviments socials i les forces transformadores vers la consecució del nostre alliberament com a poble i la unitat popular.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid