Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Centenars de persones participen a la cloenda del Correllengua a Eivissa

Dissabte passat, centenars  de persones entre nens, pares, adolescents, dimoni , músics, corredors i adults es va aplegar al passeig de Vara de Rei d'Eivissa per participar a la darrera jornada del Correllengua, organitzat per setè any consecutiu per l'Associació Vuit d´Agost.
Poc després de les cinc de la tarda, va començar la festa. Els protagonistes, els més petits, que van poder escollir entre diferents tallers. Els nens van acolorir castells i els van pegar en una bandera catalana que, així com va ser passant la tarda, es va ser quedant sense espai en el qual col·locar més castells de colors.

28/10/2010 01:11 Llengua

Un dels integrants més joves de l'associació, Carles, de 14 anys, va llegir el manifest. «Som conscients que vivim un futur incert, però avui la llengua catalana és el que de manera més tangible ens pot unir a tots. Sense ella quedaríem diluïts. Bé ho saben determinats sectors que, des de la ignorància o la mala fe, cíclicament alcen la veu contra la seva unitat», va afirmar.

El text va reivindicar el paper del català com a «eina fonamental» per integrar a les persones nouvingudes d'altres països, pels quals va exigir que es garanteixi. Demostra l'existència d'un esperit col·lectiu, un ànima social que fa de la llengua el punt d'unió de la nostra societat. Que no s'apagui la flama!», va concloure, donant pas en l'escenari als integrants del grup eivissenc Rels. Els músics van interpretar alguns dels temes inclosos en el disc ´El món és crema´, un títol molt apropiat para el més esperat de la tarda: el correfoc que va omplir Vara de Rei de dimonis eivissencs (És *mals *Esperits) i catalans (La vella de Gràcia) just abans que els mallorquins *Grollers de *sa *factoria tanquessin amb els seus temes de *folk-rock el Correllengua 2010.

Font: Diario de Ibiza

Veure també: El Correllengua Eivissenc. El pols de la llengua als Països Catalans. Bloc de sociolingüística de Pere Mayans

Per saber-ne més

Unes 150 persones passegen la flama del Correllengua per l'avinguda del País Valencià de Torrent 

Un cap de setmana amb diversitat d'actes arreu a l'entorn del Correllengua 2010

El Correllengua al seu pas per Morella reivindica les emissions de TV3 

Correllengua 2010 a Guardamar: quinze anys i en homenatge a Enric Valor 

Balaguer acull l'acte central del Correllengua a la Noguera 

El Correllengua a Rubí coincidirà amb la consulta sobre la independència 

El Correllengua aplega centenars de persones a Mataró en defensa i promoció de la llengua 

L'Esquerra Independentista de la Safor fan una crida a participar al Correllengua 

Acte central del Correllengua 2010 al Principat 

Més de 400 persones a l'acte d'inici de la 14a edició del Correllengua a Arenys de Mar 

Comença la 14a edició del Correllengua amb l'homenatge Espriu en el 25è aniversari de la seva mort 

El Correllengua 2010 s'inicia amb un homenatge a Salvador Espriu a la localitat d'Arenys de Mar  
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid