Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CiU contrària a desmantellar el monument franquista del riu Ebre a Tortosa

La Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa valora molt positivament la campanya ciutadana i denuncia la poca valentia de l'alcalde de CiU, Ferran Bel i el seu grup municipal.

En el debat de la moció popular, defensada per una portaveu del col·lectiu Casal Popular Panxampla, el portaveu del PP, Miquel Monllau, ha decidit no intervenir, ja  que subscrivia completament els arguments exposats per la portaveu de CiU - i cap de llista per les Terres de l’Ebre a les properes eleccions autonomiques - Meritxell Roigé.

08/11/2010 23:50 Drets i Llibertats

CiU i el PP han votat en contra de la retirada del monument franquista del riu i del canvi el nom de la plaça i institut Joaquin Bau. Mentre que el PSC, IC i ERC han donat suport a la moció popular. Per la comissió, "el senyor alcalde Ferran Bel i el seu grup municipal han perdut una ocasió històrica per alliberar Tortosa del dubtós honor de tenir el símbol franquista més gran de Catalunya".

A més a més, remarca, que han incomplert una llei, la de la memòria històrica, que el seu propi partit va votar favorablement al parlament de Catalunya, i que recomana la retirada de tots els símbols franquistes de les vies públiques dels municipis catalans..

Ara bé, la Comissió es vol destacar el valor de les adhesions rebudes [Llista d'adhesions] amb persones de referència de l'àmbit de la cultura, la història, la pau o implicades amb la societat civil, que han aportat una visió serena , objectiva i coherent al tractament de la memòria històrica i la simbologia franquista. Aquesta iniciativa ciutadana, "que ha sabut donar un contingut alt i rigorós a l'argumentació de la campanya, només ha rebut com a resposta la qualificació d’electoralista. Aquest ha estat el principal argument per votar-hi en contra, lamentem que per part dels grups polítics contraris a la retirada de la simbologia franquista no hi hagi hagut cap tipus d’argumentació històrica o política", assenyala la Comissió.

També agraeix el suport rebut a les més de 2.000 persones que van signar la moció i a totes les persones i entitats de Tortosa, Terres de l’Ebre i Països Catalans que han donat suport a la moció.

I des d'ahir mateix, la Comissió adquireix el compromís de seguir treballant perquè Tortosa deixe de tenir el monument franquista més gran de Catalunya i deixe de ser la tercera ciutat de Catalunya amb més símbols franquistes. Per aquest motiu, i de manera simbòlica comencen a recollir, signatures per presentar una moció que sol·licita la retirada de tots els símbols franquistes de la ciutat de Tortosa que apareixen al catàleg del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

Per saber-ne més:

Demanen el compliment de la Llei de Memòria Històrica a Tortosa 

Tortosa no té res en record al President Companys però manté monuments al règim que el va assassinar 

El Casal Popular Panxampla promou una moció popular per retirar símbols franquistes de Tortosa

Exigeixen la redenominació del noms franquistes de les comissions falleres de Gandia 

 

Quatre manifestacions simultànies congestionen aquest dissabte la plaça de Sant Jaume. La Malla

La coordinadora de jovesindependentistes localitza més de 300 símbols franquistes a Catalunya. La Malla/EFE

Catalunya té encara més de 300 símbols franquistes. Avui 

La CAJEI presenta un inventari amb més de 320 símbols franquistes. Vilaweb 

Suberversió a la llibertat. Campanya 

València, l'indret del país amb més símbols franquistes

La CAJEI retirarà del paisatge català més de 300 símbols feixistes.

Seguiment de la campanya a la web de la CAJEI 

 
 
 

Lliurament de símbols falangistes a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid