Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Veneçuela contraataca i assenyala que la confessió dels detinguts d'ETA podria haver estat forçada

Davant l'allau criminalitzadora contra Veneçuela amb motiu de la confessió dels presos d'ETA vinculant l'organització armada al país governat per Hugo Chávez, aquest ha contraatacat posant de manifest que la declaració podria haver estat extreta sota tortura. De fet, Veneçuela diu tenir "seriosos dubtes" que la confessió dels presumptes membres d'ETA Juan Carlos Besance i Xabier Atristain hagi estat "totalment voluntària".

"Conscients que en aquests casos no hauria d'existir la tortura, Veneçuela té seriosos dubtes que aquestes declaracions, per falses i malicioses de part de qui les han emès, hagin estat totalment voluntàries", va dir l'ambaixador veneçolà a l'estat espanyol, Isaías Rodríguez.

06/10/2010 10:06 Internacional

I és que la confessió dels presumptes etarres afirmant haver realitzat cursos d'instrucció al país sud-americà va ser l'excusa perfecta per la caverna mediàtica i política per tal d'intensificar l'habitual ofensiva criminalitzadora i manipuladora contra Veneçuela. Tant és així que ahir dimarts els diaris espanyolistes obrien portada amb aquest fet. Això tenint en compte que els dos ciutadans bascos empresonats preventivament no han estat ni tan sols jutjats, de manera que se'ls vulnera impunement la presumpció d'innocència. Cal remarcar que  a més de les denúncies quasi diàries de tortura per part de presos i preses basques, fins i tot l'ONU ha denunciat que l'existència de tortura és un fet durant el període d'incomunicació.

El diari ABC titulava "Dos etarres confessen al jutge que els va entrenar el règim de Chávez". De la seva banda, El Mundo afirmava "El protegit de Chávez organitza cursets d'ETA a Veneçuela", mentre que La Razón insistia "L'etarra a sou de Chávez va entrenar els últims detinguts de la banda".

En aquest sentit, Veneçuela ha fet el que no fa l'estat espanyol i ha denunciat la pràctica de tortures a l'Estat per arrencar confessions interessades als presos polítics. Tal com va afirmar Rodríguez dimarts en roda de premsa a Madrid, "la suposada confessió podria haver estat arrancada irregularment, i si així fos, no tindria cap valor provatori", de manera que segons assenyala podria haver estat "una estratègia jurídica dels imputats per suavitzar la pena".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid