Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un informe judicial detecta irregularitats econòmiques en la visita del Papa a València

L'informe conclou que en els contractes adjudicats per la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) amb motiu de la visita del Papa a València en 2006, que van ascendir a un total de 14.713.924,75 euros, es va donar un "incompliment generalitzat dels principis de publicitat i concurrència".
 
un milió va anar a contractes menors i clarament trossejats de manera irregular, segons l'informe, i els altres 13 milions es van fraccionar en 11 contractes dels quals el més important és precisament el que s’emportà TECONSA, una constructora que no tenia experiència en sonorització i que va subcontractar amb altres empreses. Aquesta empresa amb el pas del temps es va demostrar que pertanyia a la xarxa de la trama Gürtel. 

13/10/2010 11:29 Política

En concret a  TECONSA per un import de 7.493.600 euros, se li va adjudicar per al "subministrament en règim de lloguer de pantalles de vídeo, so i megafonia", que segons l'informe va incomplir els termes del contracte signat, ja que va subcontractar part dels treballs a altres companyies pesar de no comptar amb l'autorització expressa de RTVV. 

L'informe també analitza les operacions de RTVV amb altres empreses de la  trama "Gürtel" i reflecteix dues factures per despeses de desplaçament i allotjament a favor de Pasadena Viatges que ascendeixen a un total de 65.996,64 euros i una de 2.526,48 euros pagada a Orange Market pel lloguer i muntatge de "125 taules vestides amb tela blava" per a dues "call center".

Orange Market, dirigida per Álvaro Pérez Alonso, "El Bigotis", considerat el delegat a València del supòsit responsable de la trama "Gürtel", Francisco Corretja, apareix en la comptabilitat de la televisió no només com a proveïdor, sinó com a client, ja que va operar com a agència de publicitat de la Diputació de Castelló, presidida per Carlos Fabra (PP) i va contractar una campanya per 32.281 euros.

L’informe deixa tot tipus de declaracions que demostren que la majoria de contractes atorgats pel director general de RTVV, Pedro Garcia es van fer amb trampes. No va haver concursos, es van incomplir de forma “generalitzada” els principis de publicitat i concurrència en les adjudicacions, els contractes es donaren de forma “aleatòria i subjectiva”, evitant la “transparència”, es fraccionaren les quantitat per a burlar la llei, no es va justificar de cap manera la “urgència” ni tampoc es van argumentar els motius. Tot tipus d’irregularitats que posen en una situació judicial molt complicada a l’ex director de RTVV.

Per saber-ne més:

La trama Gürtel va saquejar Canal 9 en la visita del Papa. L'informatiu

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid