Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presentació de la campanya per la plena normalització lingüística a la UIB

Actualment als professors de la Universitat de les Illes Balears  no se’ls demana cap acreditació de català i això es reflecteix a les estadístiques, atès que menys d’un 40% de les classes són en català

Aquest matí, el Sindicat d’Estudiants dels Països catalans (SEPC), el Voluntariat lingüístic de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i Joves de Mallorca per la Llengua han presentat una campanya a favor de la llengua catalana a la Universitat de les Illes Balears. Per això han començat avui un seguit d’actes.

29/10/2010 23:00 Cultura
Segons han explicat a la roda de premsa "No només rebutjam i rebutjarem qualsevol atac o retrocés de la llengua catalana, sinó que a més a més apostam per una plena normalització lingüística, és a dir, que el català sigui la llengua vehicular de l'ensenyament. I és que la situació del català a la Universitat de les Illes Balears deixa molt que desitjar". A més a més, avui en dia encara es donen casos de negació del dret a expressar-se en català a la Universitat de les Illes Balears. I, tot i que la Guia Docent indiqui que una assignatura es farà en català moltes vegades no és així.
 
Per tots aquests motius, demanen a la Universitat de les Illes Balears que garantesqui i treballi per tal de garantir les següents reivindicacions:Poder rebre l’ensenyament de tots els graus íntegrament en català. Més oferta de postgraus i màsters oficials en català. Que tot el professorat acrediti un coneixement de català igual o superior al nivell C.Que s’anunciï i es respecti la llengua de la docència.Poder fer els exàmens, les pràctiques i els treballs en català. Que hi hagi un reconeixement oficial de la recerca feta en català.Disposar de bibliografia específica en català.
 
La campanya consistirà generalment en: recollda de postals signades amb les reivindicacions de la campanya. La recollida es durà a terme durant tot l'any i el mes de juny es farà una entrega de totes les postals a la rectora de la UIB, Montserrat Casas.Paradetes informatives per totes les facultats de la universitat, inclòs Son Lledó. La primera paradeta es col·locarà dimarts dia 2 de novembre a la facultat Ramon Llull. Xerrades sobre drets lingüístics.Es farà una enquesta als estudiants de la UIB sobre el seu parer del sistema educatiu en català a la UIB.¡Està previst fer un concert en català a la UIB per desembre. Accions de denúncia i moltes d'altres activitats que més endavant s'aniran anuncian La campanya no només es farà a la UIB sinó que també es farà extensiva als instituts de Mallorca. 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid