Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El judici d'en Gerard de Lleida queda vist per sentència

40 dies a raó de 12 euros al dia per un delicte de desobediència. Aquesta és la pena que la fiscalia ha sol·licitat aquest dimarts a Gerard Sala, el jove de Lleida que s'ha enfrontat avui a un judici de faltes per desobediència que ha quedat vist per sentència.
 

El jove que fou detingut i agredit durant les protestes contra el projecte de Parador Nacional a l'edifici del Roser de Lleida la Diada del 2008 ha afrontat avui un judici de faltes per desobediència.

19/10/2010 17:33 Drets i Llibertats

Els Mossos d'Esquadra, desprès d'haver reduït l'acusació inicial de doble atemptat a l'autoritat i injúries, han acusat el jove de desobediència per intentar agredir la comitiva del PSC.

dsc04180En Gerard, acompanyat d'una vintena de membres de la campanya de suport, de l'Assemblea de Joves de la ciutat i d'altres col·lectius, que han enganxat cartells demanat l'absolució per tot l'eix comercial de la ciutat, ha tornat a manifestar una vegada més que participava d'una protesta totalment pacífica contra la conversió del Roser en un Parador Nacional i que en cap cas tenia la intenció d'agredir la comitiva de la Paeria.

Així mateix ho va declarar el regidor que presidia la comitiva i d'aquesta manera queda recollit en el vídeo editat per la campanya de suport, que compta ja amb més de 22.000 visites.

Finalment, la fiscalia ha demanat una pena multa de 40 dies a raó de 12 euros per dia. Petició a la qual també s'ha sumat l'acusació de la Generalitat. La defensa ha demanat l'absolució del Gerard entenent que el jove no va cometre cap tipus de desobediència i l'única actuació fora de lloc, fou la dels agents dels Mossos d'Esquadra que van agredir el jove i carregar contra tothom qui estava protestant pacíficament. Així ha quedat palès al vídeo visionat en el transcurs del judici i que la defensa ha aportat com a prova principal. D'aquesta manera, el judici ha quedat vist per sentència.

La Campanya "Salvem el Roser, Gerard Absolució" agraeix totes les mostres de suport i solidaritat rebudes d'arreu del país. A la vegada, anuncia que seguirà demanant l'absolució d'en Gerard, "que ha hagut d'afrontar un judici polític insostenible i injust arran d'unes acusacions immotivades per defensar el Roser, edifici històric de la ciutat". Una defensa que t ambé van protagonitzar els 2.000 lleidatans i lleidatanes que es van manifestar fa tres anys, o les 2.500 que van signar en contra del projecte en poc menys d'un trimestre.
 
Per saber-ne més:
 

El jove lleidatà agredit i detingut fa dos Diades al Roser s’haurà d’enfrontar a un judici 

Tapien les obres del Roser de Lleida amb poemes de Màrius Torres 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid