Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Lleida impugna la llicència d'obres del Roser per "il·legal"

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Lleida va impugnar dilluns la llicència d'obres per al parador del Roser concedida el 17 de febrer a Turespaña.
 
Va decidir impugnar-la perquè la Paeria va atorgar-la "sense direcció facultativa nomenada, en contra de la llei de riscos laborals i en contra de l'informa desfavorable de Bombers".


30/03/2010 00:32 Política

La formació, que s'oposa a la conversió del Roser en parador, demana la suspensió immediata de la llicència d'obres per "il·legal", el que determinaria la paralització de les obres.

La CUP considera que l'ús del Roser ha d'anar lligat a institucions acadèmiques ja que és "un indret de memòria del martiri i caiguda de la ciutat en mans de les tropes borbòniques el 1707".

Causes de nul·litat de ple dret de la llicència:

1a.- Per atorgar llicència sense comptar amb direcció facultativa. El Decret de la tinent d'alcalde impugnat fa constar que estan nomenats el Sr. Carles Saez i la Sra, Pilar Gonzalez com arquitectes, respectivament, de la Paeria i Turespaña (veure relació de fets 6 i 8). La realitat és que el Sr. Saez ja no ocupa aquest lloc i que segueix en tràmit el concurs per a l'adjudicació del contracte de director facultatiu (veure BOE 12-03-10) que obre el termini per presentar ofertes fins al proper 6 d'abril.


2a.- Per atorgar llicència amb infracció de la llei de riscos laborals. El Decret de llicència preveu comptar amb estudi de seguretat i salut (veure ralació de fets 3) però la realitat és que en el Plec del concurs per a l'adjudicació de la direcció facultativa també es licita el contracte de coordinador/a de seguretat de l'obra que és qui, segons el propi Plec (veure clàusula a.7) ha d'aprovar encara el Pla de Seguretat i Salut de l'obra. Per aquest motiu, la CUP ja va formular també denúncia a Inspecció de Treball el passat 16 de març de 2010, en tràmit.


3a.- Per atorgar llicència d'obres malgrat incomplir, la llicència ambiental, amb l'informe desfavorable emès per Bombers. La Paeria rep informe de Bombers de data 16-10-2009 desfavorable en que es requereix aportar una memòria justificativa amb condicions addicionals de seguretat -ja que les existents no compleixen a nivell de protecció anti-incendis- i no sols l'ajuntament no requereix a Turespaña a esmenar-ho sinó que li atorga totes les llicències sent sabedors de l'incompliment.

En darrer lloc, la CUP demana també en el recurs la SUSPENSIÓ IMMEDIATA de la llicència d'obres per il·legal, el que determinaria la paralització de les obres.

La CUP s'oposa a la conversió del Roser en parador i en reivindica el seu ús històricament lligat a institucions acadèmiques, educatives, culturals i museístiques de la ciutat durant els darrers dos segles, pel que això suposa de pèrdua d'usos públics i culturals oberts a tota la ciutadania i per ser un indret de memòria del martiri i caiguda de la ciutat en mans de les tropes borbòniques el 1707.

Per a saber-ne més:

Igualada i Sant Celoni es solidaritzen amb el jove lleidatà agredit i detingut al Roser - Llibertat.cat

La CUP de Lleida denuncia Indústria per incomplir normatives de seguretat en les obres del Roser  - Llibertat.cat

 
 
 
 
 
 
 
 

Actes a Caldes de Montbui en solidaritat amb el jove lleidatà agredit i detingut al Roser. Llibertat.cat

Salvem el Roser, Gerard+6 Absolució es reuneix amb l’Alcalde. Llibertat.cat

Ens entrevisten a Radio Trama de Sabadell.Kaos en la Red

Som al Facebook i noves xerrades solidàries pel país Indymedia

La CGT de Catalunya dóna suport al Gerard, durant el seu Congrés celebrat a Lleida gerardabsolucio

L’Assemblea de Joves de Lleida entrega una carta a l’Alcalde demanant-li que es posicioni en el cas del Gerard i sis joves més gerardabsolucio

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid