Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En marxa una campanya de signatures per demanar l'absolució d'"El noi del megàfon"

S'ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures per demanar l'absolució d'Eudald Calvo, "el noi del megàfon". Un manifest que ja ha començat a córrer per la xarxa explica la persecució judicial que està patint el portaveu de Maulets i insta tothom a donar-hi suport.
 
El comunicat explica "l'esperpèntic cas del noi del megàfon", detingut per un presumpte delicte d'associació il·lícita i fa una crida a recollir el màxim nombre d'adhesions possibles, tant individuals com col·lectives, per tal de "posar fi a la criminalització de l'independentista i a la impunitat dels Mossos d'Esquadra". Per tal d'adherir-se només s'ha d'enviar un correu electrònic a eudaldlliure@gmail.com.

01/09/2010 02:11 Drets i Llibertats

 

Manifest:

Company/a,

Tens davant la pantalla un comunicat que explica l'esperpèntic cas "del noi del megàfon", l'Eudald, a judici per portar un megàfon en diverses manifestacions que, segons la policia judicial suposaria un delicte "d'associació il·lícita" que es pot traduir en llargues penes de presó.

Et demanem que t'agafis 2 minuts per llegir-te la crònica dels fets i jutgis per tu mateix si vols signar a favor del tancament del cas. Tota pressió és poca davant un judici polític tant greu en contra l'independentisme.

Si formes part d'alguna associació, entitat, grup polític, grup de música, etc. també és benvinguda la teva adhesió.

Pots enviar-nos un correu de resposta a aquesta adreça de correu electrònic eudaldlliure@gmail.com amb el teu nom i cognom o bé el nom de la teva entitat. Donant-nos el teu suport ajudes al company, així com a la fi de la criminalització de l'independentisme i la impunitat dels Mossos d'Esquadra.

La teva col·laboració és necessària!

Eudald Llibertat !

El passat dia 24 d'agost "una gent estranya" es van presentar a casa l'Eudald, a Argentona. El veïnat, estranyat, trucà a la Policia local sospitant que eren xoriços. Va resultar que eren Mossos d'Esquadra de paisà. Aquests al final van poder contactar amb l'Eudald que estava estudiant i aquest es va dirigir a la comissaria de Mataró per "rebre una carta", segons havien afirmat els mossos.

La carta va resultar ser un engany i amb traïdoria va ser detingut a la comissaria de Mataró, on passaria 22 hores tancat sense comunicació amb l'exterior, sense saber de què l'acusaven i podent parlar només amb l'advocat: l'acusació era una difusa "associació il·lícita". Saltaven les alarmes, doncs es dona el fet que Eudald és portaveu de Maulets.

La reacció és immediata malgrat tractar-se de finals d'agost. Fins a 80 persones es solidaritzen amb el company presentant-se a la comissaria a les 20h demanant la llibertat de l'Eudald. Aquesta concentració, totalment espontània, no és ben rebuda pels mossos, que comencen a mentir sistemàticament quan se'ls pregunta sobre l'Eudald: en un inici neguen que el tinguin detingut, després menteixen dient que aquest no vol veure a ningú i que està enfadat amb la seva família i amics, etc. Les mentides, òbviament, no se les va creure ningú i es continuà exigint la llibertat del company.

A les 22h la policia, nerviosa, carrega contra la gent que s'havia concentrat. Els ferits són amics i familiars, que són atacats amb salvatgisme i acarnissament. D'aquesta càrrega en resulta detingut l'Adrià, el germà de l'Eudald. Els mossos l'acusen inicialment de "desordres públics", però al final l'acusaran "d'atemptat a l'autoritat", cosa totalment falsa. Les mentides es tornen a succeir, doncs els Mossos treuen una nota on diu que "no han carregat a Mataró". Després rectificaran amb una segona nota on diu que "han hagut de dispersar els concentrats". La realitat és una altra molt diferent.

A les 3h de la nit surt l'Adrià de comissaria amb l'acusació sota el braç i tot el cos amb les mostres de les agressions de la policia. A les 6h del matí, l'Eudald és despertat per un mosso d'esquadra que diu ser militant de la Falange de las JONS. L'agent es passa tota la matinada cridant "Arriba" a Espanya i posant la melodia del Cara al sol per provocar el company detingut.

L'endemà a les 12h del matí passa a disposició judicial l'Eudald, on la jutgessa de Mataró li pren declaració. Aquesta dura poc més de 20 minuts, doncs se'n desfà de seguida i envia el procés als Jutjats de Cerdanyola del Vallès on, diuen, s'han comés aquests "delictes". Les proves del delicte són unes fotografies i alguns vídeos de molt mala qualitat d'on n'extreuen que apareix l'Eudald amb un megàfon. Única i exclusivament. D'aquí, la policia judicial en conclou que l'Eudald seria el "líder" d'una "associació il·lícita" de nom "moviment estudiantil" i per aquesta raó se li imputa aquest delicte (que pot suposar entre 2 i 4 anys de presó) i els "delictes" de danys i desordres públics, que es justifiquen amb unes pintades que s'haurien fet durant aquelles manifestacions a la UAB. També se li imputa un delicte de lesions a causa que, segons sembla, un ou de pintura hauria impactat sobre un agent de seguretat dels ferrocarrils catalans. Cap d'aquests "delictes" se li imputa directament al company, sinó que la policia addueix que "ell hauria estat el líder i inductor d'aquests delictes". El títol del plec judicial ho diu tot: "El cas del noi amb megàfon".

Per més inri, en algunes d'aquestes manifestacions l'Eudald ni tan sols hi era. El punt més hilarant del plec judicial arriba en veure els 5 noms que conformen "l'associació il·lícita", doncs a banda de l'Eudald, els 4 "subordinats" serien uns nois de Sabadell que l'Eudald no coneix i, segons sembla, poc o res tindrien a veure amb el moviment estudiantil i les manifestacions amb les quals els relacionen.

Tornen els grisos (si és que mai havien marxat, clar) amb la seva capacitat inventiva per organitzar pel·lícules de por com aquesta. El plec judicial podria fer-nos riure de cap a peus, doncs és ple de grolleries en contra el què nosaltres entendríem com a "país democràtic i just". El problema és que la Fiscalia pot arribar a demanar fins a 12 anys de presó per aquests "delictes", doncs  "associació il·lícita" és un delicte que s'aplica per condemnar bandes organitzades de carteristes, bandes de tràfic d'armes i drogues, etc. El cas de l'Eudald no el podem desvincular del context política en què ens trobem, doncs el recent ascens del discurs independentista és molt mal vist en certs ambients i cal tallar-lo d'arrel amb la criminalització d'aquests que ho fan possible i creant por als qui sortim al carrer per reclamar la llibertat del nostre país. Hem de demostrar una vegada més unitat d'acció i solidaritat entre nosaltres.

Si això és un delicte, tots som delinqüents. Prou impunitat dels Mossos d'Esquadra, volem explicacions!

Prou persecució a l'independentisme, Eudald llibertat!
 
 
Per saber-ne més:

La CUP presentarà una moció per aclarir els fets ocorreguts al voltant de la detenció de l'Eudald

[ENTREVISTA] Eudald Calvo: "No tinc cap dubte que és un judici polític contra l'independentisme"

 
 
 
 
 
 

En llibertat el germà d'Eudald Calvo

Càrregues violentes contra els concentrats que demanaven la llibertat de l'Eudald a Mataró

"Prou persecució a l'independentisme: Eudald llibertat!"

Els Mossos detenen el militant independentista Eudald Calvo

Contra l'abús de poder a la UAB  

Sabotatge als Ferrocarrils de la UAB 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic

En llibertat amb càrrecs l'estudiant detingut durant la protesta contra el preu del transport públic  

CAJEI i Maulets consoliden l'aposta de fusió 

El Rebrot referma la importància de la lluita per l'alliberament nacional i social 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic 

Inhabiliten les barreres d'accés als FGC reclamant unes tarifes assequibles 

Detenen un militant del SEPC durant una protesta contra el preu del transport públic a la UAB

La regeneració del moviment estudiantil  (Article d'opinió Eduard Calvo)

Cronologia de la lluita contra el Pla Bolonya 

La xerrada sobre el pla Bolonya a Amposta es fa al carrer davant la censura de l'Ajuntament

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid