Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP fa públiques les seves valoracions dels actes de la Diada

marxa_de_torxes5_100910.jpgLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha estat protagonista activa de la Diada Nacional d'enguany organitzant multitud d'actes arreu del territori per reivindicar l'estat propi i un canvi de model social i econòmic.

Els diferents nuclis s'han mobilitzat intensament per garantir la combativitat d'una Diada que s'ha vist marcada per l'inici de la ruptura democràtica cap a la independència i la crisi del model capitalista, amb la mirada posada sobre la vaga general de la setmana que ve. Vegeu totes les cròniques i convocatòries de l'Esquerra Independentista amb motiu de l'Onze de Setembre.

21/09/2010 13:36 Política

 

Mataró

Dijous 9 de setembre, la CUP va organitzar un acte polític a la sala de Can Palauet "pels drets socials, laborals i nacionals" amb la participació de l'advocat laboralista Jordi Juan i de l'escriptor Julià de Jòdar.

Jordi Juan: "La reforma laboral suposa una regressió en matèria de drets laborals"  

Jordi Juan va denunciar la regressió en matèria de drets laborals que suposa la reforma laboral (abaratiment de l'acomiadament i pràctica anul·lació de la negociació col·lectiva) aprovada pel PSOE sota la pressió dels mercats internacionals i de la UE. En aquest sentit es va fer una crida a la participació en la vaga general del 29 de setembre i a l'estructuració d'una alternativa de sindicalisme crític que vagi més enllà d'aquesta mobilització i del sindicalisme pactista d'UGT i CCOO.

{youtube}vlPo3h29o_o{/youtube}

Julià de Jòdar: "L'esquerra independentista ha de saber aprofitar la conjuntura"  

Paral·lelament, Julià de Jòdar, tot i constatar l'existència de ritmes diferenciats, va emfasitzar l'objectiu d'unir l'eix de reivindicació sociolaboral i la reivindicació d'independència expressada de forma massiva a la manifestació del passat 10 de juliol.

Segons De Jòdar, tot i que a priori la CUP hauria de tenir moltes coses a dir a les municipals, "van passant els anys i la CUP va fent feina però no acaba de sortir públicament com una organització amb una columna vertebral ben fonamentada, amb una direcció clara i amb un programa únic". En aquest sentit, per l'escriptor, la CUP s'hauria de plantejar "articular l'empenta independentista del 10-J" ja que així s'aconseguirà "capgirar els ajuntaments".

Ara bé, per De Jòdar les autonòmiques faran mal, atès que els nous partits independentistes que es presentaran "tindran prestigi i tindran molt de terreny guanyat". Un dels reptes que per De Jòdar ha d'afrontar la CUP és com "articular el lligar de la classe obrera que està per la vaga general amb el ciutadà corrent que està per la independència". Segons l'escriptor, l'Esquerra Independentista no ha reeixit: "No hem aconseguit lligar aquesta consciència independentista amb l'obrera. Això requereix un nivell de treball, de programa, d'unitat i de direcció política que l'EI no ha sabut fer. Ni la CUP, ni Maulets, ni la CAJEI, ni res de res". L'escriptor ho té clar: "Si després del 10-J l'Esquerra Independentista continua com fins ara; que plegui".

{youtube}cdts90tMJhk{/youtube}

Divendres 10 de setembre. La CUP, juntament amb altres col·lectius independentistes de la ciutat i de la comarca, va donar suport a la primera Marxa de Torxes organitzada per la plataforma Mataró per la Independència. Valorem molt positivament aquest acte, per l'èxit de convocatòria, que va aplegar unes tres-centes persones pels carrers cèntrics de Mataró, i per la seva significació com a espai unitari d'afirmació nacional i a favor de la independència de la nació catalana. Pensem que la resposta positiva a la crida de la plataforma de Mataró per la Independència és l'expressió lògica de continuïtat de l'èxit del Referèndum sobre la Independència organitzat el 20 de juny passat per la plataforma Mataró Decideix.

Dissabte 11 de setembre. Els membres de la CUP van participar en l'ofrena floral al monòlit de Rafael de Casanova a Mataró i Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Mataró, va pronunciar un parlament davant les persones congregades a l'acte institucional. Respecte d'aquest acte, la CUP valora negativament la postura del PP, que per primer cop se'n va desmarcar, fent evident la deriva espanyolista i extremista d'aquest grup polític.

A la tarda, la CUP va participar a la manifestació independentista convocada a Barcelona i Xavier Safont-Tria va realitzar el parlament unitari de l'esquerra independentista al Fossar de les Moreres davant de 3.000 persones. Safont-Tria va afirmar que "l'Estatut ha mort" i va remarcar que el problema no és el "Tribunal Constitucional espanyol", sinó els partits de l'arc parlamentari del país que legitimen l'opressió del poble català. 

Berga

El vespre del 10 de setembre mig miler de persones amb torxes i estelades van recórrer el carrer major de Berga. Per la CUP, el gran èxit de la Marxa de Torxes constata que el poble de Berga reclama a la classe política que planti cara a l'ordenament espanyol i que sigui valenta, tal com hosopar_cup.jpg va ser al darrer Ple municipal declarant la ciutat de Berga exclosa de l'àmbit de la Constitució espanyola.

La formació afirma que la centralitat política berguedana s'ha desplaçat definitivament cap a la independència i és per això que advoca perquè tots els berguedans i berguedanes que vulguin construir la independència, des del nostre municipi, s'animin a fer-ho amb la CUP per així ser referents a nivell municipal i nacional de dignitat i de fermesa. "Construïm junts l'espai de ruptura amb tot allò que atempti contra les nostres llibertats i contra l'exercici de la democràcia", manifesta.

Sopar de la CUP

Aquest passat dissabte dia 18 la CUP va celebrar un sopar al Restaurant Els Roures, on va cloure la campanya "Posant dels fonaments d'un país lliure i just" i que va servir per presentar la CUP com l'única força capaç d'aglutinar l'independentisme creixent i de vertebrar l'opció transformadora a la ciutat de Berga.

La formació valora el sopar molt positivament, ja que ens va permetre d'una banda millorar la cohesió interna i de l'altre agafar energia i forces per encarar els vuit mesos que falten per les properes eleccions municipals. Segons la candidatura, de la implicació dels assistents en van sorgir les ganes de treballar per tal d'atènyer l'objectiu d'aglutinar el màxim nombre de gent possible al voltant del projecte transformador de la CUP a la capital del Berguedà.

Girona

Per la CUP, la massiva assistència a la manifestació convocada per l’esquerra independentista a Girona ha reflectit, com el 10-J, la configuració d’un espai independentista que reclama la superació del marc estatutari i l’exercici del dret d’autodeterminació del poble català; i ha esdevingut una nova lliçó a una classe política incapaç de reaccionar amb contundència i valentia en l’actual context polític. La CUP ha demostrat, així, l’encert de mantenir el lema i l’esperit independentista de la manifestació de la Diada un any més, més enllà de les pressions dels partits parlamentaris per rebaixar el discurs. 

L'11 de setembre a Girona, en perspectiva

L’Onze de setembre que va posar tothom al seu lloc: crònica en primera persona   

La manifestació de la CUP ridiculitza la "unitària" a Girona 

La premsa reconeix el paper de la CUP com a referent de la Diada a Girona 

[VÍDEO] Diada Nacional 2010, dia en què la CUP va triomfar a la ciutat de Girona 

L’Onze de setembre que va posar tothom al seu lloc: crònica en primera persona

Actes arreu de les comarques nord-orientals

Lleida

Segons la CUP, la convocatòria d'enguany ha estat un èxit ja que ha aplegat més gent que en edicions anteriors i s'ha convertit ja, després de 15 anys, en una cita ineludible per als independentistes de la ciutat i que cada vegada aplega gent més diversa de forma progressiva i ascendent.

Mig miler de persones secunden la mobilització de l'Esquerra Independentista de Lleida per la Diada  

Diada de l'11 de setembre: prop de 500 persones es manifesten a favor de la independència dels PPCC  

Tarragona

Per la CUP, la Diada, que va comptar amb alguns impediments per part de l’Ajuntament, estableix un precedent difícil d’oblidar. La formació assegura que mai abans s'havia vist cap carrer de Tarragona tan engalanat i amb tant de trànsit humà l’Onze de setembre. Tot plegat no va rebre, remarca, cap mena de suport per part de l’Ajuntament, ni econòmic ni de cap altra mena, fet que per la CUP ho converteix en una iniciativa molt interessant.

Un miler de persones participen a la manifestació més important del Camp de Tarragona 

L'Onze a Tarragona, tot un èxit 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid