Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La commemoració de la Diada a Barcelona visualitza el clam per la independència arreu del país

El regidor de la CUP de Mataró a l'Ajuntament, Xevi Safont va començar el seu parlament tot dient: "l'Estatut ha mort" per  remarcar a continuació que el problema no és el "Tribunal Constitucional", sinó els partits de l'arc parlamentari del país que legitimen l'opressió del poble català

Ahir a la tarda, pel centre de Barcelona, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) amb el conjunt de les organitzacions de l'Esquerra independentista es van manifestar sota el lema "Prou retallades socials i nacionals" i la marxa va finalitzar al Passeig del Born amb un acte polític. En canvi els bloc que venien al darrera, el de Solidaritat Catalana, el de  Reagrupament i ERC van acabar a l'Arc del Triomf.

12/09/2010 00:03 Política
b2010_dMilers de persones es van manifestar pel centre de la ciutat, segons la guàrdia urbana unes nou mil, altres fonts periodístiques assenyalen unes quinze mil. El bloc de la CUP i el conjunt de l'Esquerra Independentista va aplegat unes 3.500 persones. La marxa es va iniciar a la plaça Urquinaona i encapçalada per un grup de bastoners i una gran estelada. A continuació una pancarta sota el lema "Prou retallades socials i nacionals. Independència, Socialisme Països Catalans" que estava signada per la CAJEI, Endavant (OSAN), Maulets, el SEPC i la CUP. A la marxa també hi havien pancartes del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) i banderoles del PSAN. La manifestació va finalitzar al passeig del Born on es va realitzar un acte polític amb diversos parlament, entre el quals cal destacar el del regidor de la CUP de Mataró a l'Ajuntament, Xavier Safont-tria.
 
b2010_cEl regidor va remarcar el paper de les consultes en el creixement de la consciència nacional reflectida en la manifestació del 10 de juliol passat, i va apuntar que entrem en una nova transició que ha de portar a la ruptura i la importància del treball al si de la CUP arreu del territori per encapçalar-ho. Xavier Safont-tria també va criticar les noves formacions independentistes dient que abans de fer proclames, el que cal és conscienciar a les classes populars. En aquest punt va remarcar que aquestes formacions que clamen la unitat, hauríen de començar en reivindicar la unitat de la nació. El regidor va acabar el parlament  resaltant l'horitzó de les municipals del 2011 i amb  un homenatge als patriotes catalans caiguts en combat.
 
El representant de l'esquerra Independentista va fer una crida a la mobilització a la vaga general del proper 29 de setembre, en el sentit que cal organitzar-se davant de les retallades socials. 
 
b2010_eL'acte polític que va començar amb la crema de les banderes espanyola i  francesa, i va finalitzar amb la crema d'una fotografia del rei.
 
Al matí, les persones que volien accedir  al monument de Rafael Casanova s'han trobat que l'ampliació del perímetre de seguretat no els permetia accedir a l'acte de l'ofrena floral. Un desplegament policial ha obligat a la gent que volia participar en l'homenatge a estar rere les tanques i a cent metres de l'estàtua de qui va ser l'últim conseller en cap en el Consell de Cent de Barcelona. Això ha creat indignació entre el públic, així com també s'ha aconseguit l'efecte inusual de no escoltar-se ni crits ni escridassades dirigides als polítics. D'altra banda, cal remarcar que enguany el monument de Rafael Casanova no lluía la tradicional estelada.
 
ndpresos1-1Cap a les 11h al Fossar de les Moreres es va cremar el Decret de Nova Planta com a rebuig a les lleis espanyoles. També al matí hi havia previst una marxa de suport a presos polítics catalans del col·lectiu de presoners bascos, convocada per Rescat. Arran de la prohibició per part de l'Audiència espanyola, els organitzadors van fer una concentració i un petit parlament al Fossar, però  va optar per desconvocar la manifestació.
 
 
 
 
 
 
 
 
b2010f
 
 
 Fotografies:Jordi Borràs
 
 
 A la vigilia, unes 300 persones van participar la 1 Marxa de Torxes, sota el lema "Per una Barcelona Popular i independentista". La Marxa es va iniciar a Canaletes i els Mossos d'Esquadra van barrar el pas a les rambles. En tot moment, la marxa va esta seguida de prop per la policia autonòmica. La mobilització va finalitzar al passeig del Born amb un parlaments. L'acte estava convocat per a l'Esquerra Independentista del Barcelonès (EIB)
 
 
marxa_torxes_eib_05
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid