Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sol.liciten més anys de presó contra 43 membres de Batasuna, PCTB i ANB

La Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola ha sol.licitat 10 anys de presó per integració a ETA per als 43 processats dels partits polítics bascos Batasuna, Acció Nacionalista Basca (ANB)  i   Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK). Els fiscals Vicente González i Dolores Delgado han presentat aquest dilluns l'escrit de conclusions provisionals a la secció segona de la sala Penal, on també pretenen que es declari la dissolució de PCTB i ANB, que ja es troben il·legalitzades per el Tribunal Suprem. La setmana passada el fiscal de l'Audiència Nacional espanyola va demanar penes entre 7 i 9 anys contra els imputats de la plataforma electoral D3M i el partit Askatasuna.

03/08/2010 02:13 Internacional

 

Entre els 43 imputats es troben dirigents de l'esquerra abertzale com Pernando Barrena, Juan Joxe Petrikorena o Marije Fullaondo, així com també càrrecs públics com l'alcaldessa d'Arrasate, Ino Galparsoro, i, entre altres, les parlamentàries a la Cambra de Gasteiz Nekane Erauskin i Karmele Berasategi.



Una de les anormalitats del sumari instruït pel jutge Garzón a destacar és el fet que aquest jutge es va estestar a imputar dirigents de Batasuna del País Basc de Nord, com Xabier Larralde, Aurore Martin o Jean Claude Aguerre, sense tenir en compte que la formació independentista Batasuna, a ulls de les autoritats i de la Justícia francesa, no és "il.legal". A més d'això, entre els ara processats també es troben diversos bascos que actualment es troben empresonats per acusacions i processos similars, fet que suposa que s'ha realitzat un procediment amb poc rigor i poques garanties. Un d'aquests casos són els de Imanol Iparragirre, Ana Lizarralde, Maite Díaz de Heredia o Ibon Arbulu, aquest últim en llibertat, encara que actualment està sent jutjat pel cas Udalbiltza.

El Ministeri Públic espanyol ha exposat que té la teoria que Batasuna "va comprar" ANB per a les seves finalitats, i que a EHAK-PCTB la va "fagocitar". A l'exposició jurídica del ministeri públic es manté que va existir "una submissió" d'aquests, i els acusa de crear una "caixa única" entre les  tres forces.

 

Per saber-ne més:

El moviment independentista basc fa una crida a construir “muralles de populars”contra la repressió Llibertat.cata

La Comissió de Defensa denuncia el caràcter polític de les sentències contra l’independentisme basc Llibertat.cat

L’Advocacia de l’Estat continua l’ofensiva contra EHAK i ANB amb el suport de l’espionatge polític Llibertat.cat

La Comissió de Defensa denuncia el caràcter polític de les sentències contra l’independentisme basc Llibertat.cat

L’Advocacia de l’Estat continua l’ofensiva contra EHAK i ANB amb el suport de l’espionatge polític Llibertat.cat

Advocats internacionals avaluaran el procés 18/98; presentació dels informes a Barcelona Llibertat.cat

Blocaires de l'Esquerra Independentista per la llibertat d'expressió Llibertat.cat

Furetejant el sumari 18/98

Acte a Gràcia per la desobediència civil en solidaritat amb els encausats pel sumari 18/98. Llibertat.cat

Juristes internacionals denuncien el tancament d'Egin i Egunkaria Llibertat.cat

Solidaritat catalana amb els processats de Gestores Pro-Amnistia Llibertat.cat

Acte a La Torna de denúncia del procés contra Gestores Pro-Amnistia  Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid