Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Reus empeny l'Ajuntament a declarar-se també exclòs de la Constitució

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Reus ha entrar aquest dilluns una proposta de moció perquè l'Ajuntment es declari moralment exclòs de la Constitució espanyola, tal com han fet ja diversos consistoris. L'organització insta els diferents grups municipals de l'Ajuntament de Reus a fer seva la moció i presentar-la al següent ple de l'Ajuntament.

La CUP creu que cal fer un pas més ferm que el fet de rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional en relació a l'Estatut, com va proposar la junta de portaveus. Cal que l'Ajuntament de Reus es declari moralment exclòs de l'àmbit constitució espanyola.

12/07/2010 12:27 Política
 
Proposta de moció per a l'Ajuntament de Reus

Davant la sentència del Tribunal Constitucional espanyol contra l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat en referèndum popular el 18 de juny de 2006, l'Ajuntament de Reus fa públiques les consideracions i acorda les resolucions següents:

1. La sentència retalla molt greument l'Estatut en qüestions clau per a l'autogovern català com ara la llengua, la justícia i el finançament. Tenint en compte que la carta magna catalana és ja un text de mínims respecte del que va aprovar el nostre Parlament el 30 de setembre de 2005, que ja va ser substancialment retallat per les Corts espanyoles, i que va ser aprovat per àmplia majoria a les urnes pel poble de Catalunya, la conclusió evident que se'n desprèn és que les aspiracions d'autogovern de la nació catalana no tenen cabuda a l'ordenament jurídic espanyol, que té aquest tribunal deslegitimat com a intèrpret únic i vinculant de la Constitució espanyola.

2. La reforma de la Constitució espanyola amb l'objectiu de fer-hi possible l'encaix de les aspiracions d'autogovern catalanes es certifica com una quimera del tot impossible, atès que requeriria el suport de dues terceres parts de les Corts espanyoles, una Cambra dominada pels mateixos partits espanyols que van retallar l'Estatut aprovat a la Cambra catalana per una amplíssima majoria o que el van recórrer després al Tribunal Constitucional, i que han designat els membres d'aquest tribunal polític fet a la seva mida.

3. La sentència del Tribunal Constitucional tanca, doncs, de manera definitiva el sostre d'autogovern de Catalunya dins l'estat espanyol, molt per sota de les aspiracions del poble de Catalunya, que reclama avançar cap a noves fites de llibertat nacional.

4. Des d'aquesta corporació municipal creiem arribat el moment de qüestionar la sobirania espanyola sobre Catalunya i, com a representants legítims dels nostres veïns i de les nostres veïnes, acordem declarar el nostre municipi moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució espanyola, en un gest conscient d'afirmació nacional i democràtica, de resposta a aquesta sentència ignominiosa i humiliant.

5. Així mateix, fem una crida a la ciutadania de Reus i de tota la nació catalana a participar massivament als actes públics en contra d'aquesta sentència i en defensa de l'exercici del dret d'autodeterminació del poble català.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid