Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Invasió espanyolista l'endemà del 10-J

Un dia després de la manifestació més gran mai viscuda als Països Catalans en favor de la independència, haurem de veure com malgrat el clam sobiranista seguim convivint amb molts fanàtics de la selecció espanyola de futbol que aprofiten la victòria del seu equip per exhibir sense cap mena de vergonya -i sovint amb prepotència- uns símbols que pels catalans conjuminen el conjunt d'episodis que conformen la història de la nostra derrota, del nostre esclavatge.

Aquest cop, a més, haurem de patir aquest partit l'endemà de la diada del desacomplexament nacional.

11/07/2010 14:00 Drets i Llibertats

 

Almenys vuit ajuntaments botiflers, entre ells Lleida i Barcelona, han volgut contribuir a la prepotència espanyola instal·lant pantalles gegants en espais municipals, públics, perquè els espanyolistes puguin fer ostentació del seu colonialisme, malgrat trobar-se en territori català.

Terrassa (hi torna i amb 3D)

La població del Vallès Occidental sembla que no ha escarmentat després que l'any passat un militant de l'Esquerra Independentista cremés la pantalla que l'Ajuntament ja va habilitar per seguir la selecció espanyola. Enguany hi tornarà de la mà de diverses entitats ciutadanes que instal·laran pantalles a la via pública. Entre altres, al Club Natació Terrassa - Àrea Olímpica instal·larà una pantalla que compta amb el suport de diferents empreses de la ciutat, del club i de l'Ajuntament. També a diferents barris de la ciutat es podrà veure el partit en pantalles de gran format. Al barri de Sant Llorenç, per iniciativa de l'Associació de Veïns, es podrà veure el partit a la plaça del Mil·lenari. A La Cogullada, en el marc de la festa major del barri, l'Associació de Veïns organitza el visionat del partit en una pantalla instal·lada a la plaça de Salvador Dalí. Per la seva banda, els cinemes Cinesa, ubicats a Parc Vallès, dedicaran una de les seves sales al visionat del partit amb tecnologia 3D.

Sabadell

La CUP de Sabadell ha denunciat que l'Ajuntament potenciï l'espanyolisme posant una pantalla gegant per seguir la selecció del regne d'Espanya L'organització qualifica de lamentable el fet que l’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb el Grup SweetBox, instal·lin pantalles al Parc Catalunya per seguir els partits de la selecció espanyola, tal i com van fer dimecres passat i faran aquest diumenge, per la final del mundial. La CUP de Sabadell exigeix que, atesa l’actual situació econòmica i amb la necessitat d’austeritat per part de les administracions, el govern municipal doni comptes de la despesa que suposarà per l’erari públic dur a terme aquests esdeveniments que no són d’interès general i que atien l’exaltació d’espanyolisme caspós. Aquesta darrera acció del govern municipal de Sabadell no és res més que una altra mostra de la seva política populista i de la hipocresia del PSOE local que si bé va animar a la participació en la manifestació d’aquest dissabte 10 de juliol a Barcelona, per una altra banda permet que s’animi a la selecció espanyola en un moment en què la nació catalana es mobilitza per la seva sobirania.

Santa Coloma de Gramenet

L'Ajuntament de Santa Coloma posa a disposició de la ciutadania la instal·lació d'una pantalla que estarà ubicada a la darrera illa del parc, a l'alçada del carrer de les Balears, per poder seguir el partit de futbol que enfronta la selecció espanyola i l'holandesa per aconseguir la Copa del Món. A dos quarts de nou tots els ultres es podran aplegar al voltant d'una pantalla gran que ha instal·lat l'Ajuntament expressament per a ells. En aquesta zona, ubicada al costat de la sortida Santa Coloma de la B-20, habitualment s'hi celebren els concerts de Festa Major.

Les Franquestes del Vallès
 

La final del mundial entre Espanya i Holanda també es podrà seguir en pantalla gegant a la plaça Major de Bellavista de Les Franqueses del Vallès. El Club de Futbol Bellavista Milán ha organitzat el visionat de tots els partits del Mundial que ha disputat selecció espanyola a Sud-àfrica amb la col·laboració de l'Ajuntament de les Franqueses que ha cedit la infraestructura, entarimat i cadires instal·lades en aquest espai amb motiu de la Festa Major de Bellavista. L'Ajuntament precisa que els asssitents podran veure el partit asseguts en cadires. Aquesta decisió es va prendre per comoditat dels espectadors i també com a mesura de seguretat per evitant aglomeracions i possibles alderulls. 

Barberà del Vallès

En aquesta població hi haurà una pantalla gegant al Parc de Can Serra. Aquest esdeveniment està organitzat per l'Ajuntament de Barberà del Vallès amb l'esponsorització i el suport de Carpas Bora Bora, Grup Ser-man, Llop gestió de l'esport, Baricentro, Creacions Gràfiques Canigó S.L., F&H Fitness, Cafeteria - Bar del camp de futbol Antoni Serra i Pujol, Serveis Generals per Municipis S.A., Foment del Reciclatge, Safir Serveis Informàtics, Sabemsa, 54 Gallery, Optica Llargués, Agencia de Seguros Fernando Nadales, Espot Publicitat, Ángela moda y complementos, La Cortina, Pastisseria La Palma, Barberà Comerç Urbà i DB Music.

Lleida

La final del Mundial de futbol que la selecció espanyola jugarà aquest diumenge davant Holanda es podrà seguir també en directe des del pavelló municipal de Pardinyes. L'Ajuntament de Lleida hi instal·larà una pantalla gegant perquè els seguidors de "La Roja" que així ho desitgin puguin donar el seu suport als jugadors i a la selecció. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, seguirà el partit des del pavelló, amb els lleidatans i lleidatanes que també s'hi desplacin per compartir l'emoció de la final. El paer en cap ja va anunciar en el darrer xat que l'Ajuntament de Lleida estudiaria aquesta possibilitat en el cas que la selecció arribés a la final. La Paeria assegura haver rebut nombroses peticions en aquests darrers dies demanant la instal·lació d'una pantalla gegant en algun punt de la ciutat per seguir el partit en directe.


L'Hospitalet del Llobregat 

Per culpa del PP de l'Hospitalet del Llobregat tots aquells ciutadans que ho desitgin podran seguir el partit en una pantalla LED de 4x3 que el consistori col·locarà a la plaça de l'Ajuntament. La instal·lació de la pantalla ha estat per culpa de l'esponsorització dels comerciants dels mercats municicpals de la ciutat. Segons el PP, "la gran majoria de catalans senten seva i animen la selecció espanyola, i a més com a catalans i espanyols estem satisfets que set jugadors catalans formin part de la selecció i hàgim arribat a la final. És un sentiment que compartim molts catalans".

Roses

Aquesta població de l'Alt Empordà també respirarà espanyolisme amb una pantalla que s'instal·larà a la plaça Frederic Rahola. La pantalla va adreçada, segons el consistori, als aficionats a la selecció espanyola que vulguin viure en directe la final del Mundial de Sud-àfrica que disputaran les eleccions d'Espanya i d'Holanda. La Pantalla s'instal·larà a la Plaça Frederic Rahola i començara la seva emissió a partir de les 19h. de la tarda amb les millors imatges del Mundial.

Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha preparat un dispositiu especial per garantir el normal desenvolupament del seguiment del partit de la selecció espanyola per a la final del Mundial de futbol al voltant de les pantalles que s'instal·laran a l'avinguda Reina Maria Cristina.

Efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels serveis de neteja de l'Àrea de Medi Ambient participaran en el dispositiu i treballaran coordinadament amb els Mossos d'Esquadra, per garantir la seguretat, la mobilitat i la neteja de l'espai públic. 

A les 10:00 hores del matí es tallarà el trànsit a l'avinguda Maria Cristina, per tal de facilitar el muntatge de les pantalles. S'hi instal·laran dues pantalles, una de principal de 6'5 x 4'5 metres, i una segona de suport de 4'5 x 3'5 metres. A la zona de l'avinguda, també s'instal·laran WCs portàtils. Des de l'Àrea de Medi Ambient, a partir de les 18:00 hores de dissabte es procedirà al buidatge dels contenidors i la retirada de sacs de runa de la zona. A partir de les 19:00 hores, es protegirà amb tanques la Font dels Tres Mars, ubicada a la plaça d'Espanya, per evitar situacions de risc, accidents i possibles actes vandàlics. La Guàrdia Urbana realitzarà els talls de trànsit necessaris a la plaça d'Espanya, en funció de l'afluència de persones. 

A les 19:30 hores, s'anul·larà l'espectacle previst com cada diumenge a les fonts de Montjuïc.

No es farà l'espectacle habitual i les fonts funcionaran normalment fins a aquella hora, les 19:30 hores. Durant la retransmissió del partit, que comença a les 20:30 hores, hi haurà un servei d'ambulàncies previst, com és habitual en les concentracions de persones, i s'establirà un punt de trobada per a infants perduts darrere de la pantalla gran. En cas de qualsevol incidència, es podrien fer avisos per megafonia. 

També com és habitual en els esdeveniments on es preveu gran concentració de persones, s'establirà un òrgan conjunt de coordinació (CECOR) on hi participaran la Guàrdia Urbana de Barcelona, els Mossos d'Esquadra, TMB, l'Àrea de Medi Ambient, Bombers de Barcelona i TUSGSAL, per tal de coordinar l'actuació en cas que es donés qualsevol incidència. Paral·lelament, la Guàrdia Urbana col·laborarà en els dispositius d'ordre i seguretat establerts preventivament per Mossos d'Esquadra tant a la plaça d'Espanya com a la zona centre de la ciutat i a la plaça Artós.

Des de l'Ajuntament, es recomana usar el metro com a transport públic per accedir i abandonar l'avinguda Reina Maria Cristina, que funcionarà fins a la mitjanit. Diumenge, es reforçarà el personal del servei de metro a les estacions que donen accés a la plaça d'Espanya, per tal d'afavorir el trànsit de persones i la gestió dels fluxos de passatgers. El servei de metro finalitza el seu servei com és habitual en diumenge a les 00:00 hores. Paral·lelament, també s'anul·laran les parades de Bicing de l'entorn de la plaça a partir de les 16h.  

Programació especial a TV3
 
Televisió de Catalunya ha programat una cobertura desproporcionada de la final del Mundial. Ja és prou escandalós el nombre de minuts que hi dediquen en tractar-se d'un esdeveniment esportiu, però encara ho és més perquè és la selecció espanyla qui juga. El canal 3/24 emetrà diumenge, tan bon punt acabi el partit, un programa especial informatiu sobre la final del Mundial de futbol entre Espanya i Holanda. I el mateix dia, a les 00.05, edició especial de "Tot l'esport", que s'emetrà conjuntament per TV3 i 3/24. El programa, el presentarà Oriol Vidal i comptarà a plató amb la presència del periodista Joan Valls i de Chus Pereda, exjugador del Barça i de la selecció espanyola. Durant l'especial es faran connexions amb Maria Fernández, que seguirà les reaccions dels aficionats que hauran vist el partit des de la pantalla instal·lada per l'Ajuntament de Barcelona a l'avinguda Maria Cristina; amb Pere Bosch, que seguirà les celebracions a Madrid, i amb Víctor Patsi, que comentarà l'ambient de Johannesburg.

Durant el programa se seguirà especialment la trajectòria d'Espanya en el Mundial de Sud-àfrica i la participació dels jugadors del Barça, que ha aportat set jugadors titulars en el partit de semifinals. La programació es completarà amb una edició especial, a les 00.05, del programa "Tot l'esport", que s'emetrà conjuntament per TV3 i 3/24. El programa estarà dedicat de manera monogràfica a la final d'aquest Mundial.

Per saber-ne més:

L'Anàlisi: Quins motius tenim per rebutjar el Mundial de Sud-àfrica? 

Arxivat el cas pantalla de Terrassa 

Jaume de Terrassa haurà de seguir signant cada 15 dies als jutjats

Actes en solidaritat amb el jove de Terrassa acusat pel "cas pantalla"

Acte en solidaritat amb en Jaume per la crema de la pantalla gegant espanyolista de Terrassa 

La cadena televisiva retira l'acusació per la crema de la pantalla, però la fiscalia la manté 

En Jaume Soler surt en llibertat amb càrrecs dels jutjats de Vilanova 

La CUP de Sant Cugat,Terrassa i Girona mostren el seu suport al detingut ahir a Vilanova 

Militant d'Endavant (OSAN) detingut per la crema de la pantalla gegant a Terrassa 

Endavant assegura que no té cap relació amb la crema de la pantalla gegant de Terrassa 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid