Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TV3 deixava de sintonitzar-ze als Ports mentre el veïnat de Morella condemnava l'apagada

La comarca dels Ports no pot visualitzar des d’aquest dilluns l’oferta de canals de Televisió de Catalunya i d’Aragó Televisió al complir-se avui el termini de cessament d’emissió interposat pel Consell sota amenaça de sancions de fins a un milió d’euros.
El consistori de Morella  ha tallat del senyal del repetidor del Tossal Gros que permetia gaudir dels canals autonòmics mentre unes tres-centes persones, de pràcticament tota la comarca i de totes les edats, omplien de gom a gom la plaça de l'Ajuntament per protestar davant la decisió del Consell. La mobilització estava convocada pel Centre d’Estudis dels Ports i el PSPV de Morella.

08/06/2010 01:39 Cultura
A més, prop de 50 entitats i associacions dels Ports i comarques veïnes s’han adherit a les protestes. Pancartes i senyeres han format part de l’acte. Primer s’ha guardat un minut de silenci per ‘l’atemptat a la llibertat d’expressió’ pel tallament de les emissions. Carles Ripollés ha estat l’encarregat de nomenar les associacions adherides i donar el recolzament a la concentració de Castelló.
 
En el manifest que s’ha llegit per part del Centre d’Estudis dels Ports es defensava que ‘Volemvore la Tele!’. S’han argumentat els llaços amb les comunitats de Catalunya i Aragó “des d’abans de Jaume I” i no entenen com s’impedeix “la relació amb els nostres germans catalans i aragonesos els que s’omplin la boca parlant d’Unitat Nacional d’Espanya’”. Esta entitat “no pot creure’s encara” el fet d’haver convocat una “manifestació contra el Consell, el govern valencià, una de les nostres institucions d’autogovern que tant vam fer per a recuperar”. Segons el Centre “cansa i és avorrit repetir obvietats i fer consideracions fonamentals sobre la llibertat d’expressió” assenyalant que anar contra la comarca dels Ports és un “objectiu fàcil, al ser gran en extensió i xicoteta en població”. Tot seguit ha parlat Josep Bordás, secretari general dels socialistes morellans. Paola Segura ha sigut l’encarregada de llegir el comunicat de l’Aplec dels Ports i Estela Buenaventura n’ha llegit en representació de l’Associació Morell@Jove. L’acte finalitzava amb els participants demanant ‘Volem TV3!.

A la mateixa hora en la plaça María Agustina de Castelló es va celebrar una altra concentració convocada per la xarxa social Facebook per als habitants de la comarca que viuen o estudien en la capital de la província, coincidint amb el grup que afronta esta setmana la selectivitat. Més de 100 persones es van sumar a una proposta que es convocava aquest mateix cap de setmana. Les xarxes socials són un focus d’opinions. En el Facebook es va crear el grup ‘Volem TV3 als Ports’ que en quatre dies ha aconseguit més de 1.000 suports així com s’ha creat un blog sobre el tema.

 

La Pobleta, sense cap canal
El tall d’emissió també suposa que la Pobla d’Alcolea, localitat que depèn administrativament de Morella, es quede sense televisió, ja que amb l’arribada de la Televisió Digital Terrestre, només es podien veure les cadenes que ahir es tallaven i emetia el repetidor municipal.

El regidor de tecnologies de la informació i comunicació de l’Ajuntament de Morella, Ernesto Blanch, ha lamentat la decisió “absurda, autoritària i que es produïx per un imperatiu legal, atemptant contra la llibertat d’expressió”. Respecte al cas de la Pobleta, el regidor explica que “a pesar de l’anunci a so de bombo i platerets de l’arribada de la televisió a la Pobleta, que va fer la diputada Esther Pallardó fa més d’un mes, allí només tenien la cobertura de les cadenes catalanes i aragoneses”. El també tinent alcalde de la localitat afirma que “en un món global com en el que vivim és inadmissible fronterizar els territoris d’esta manera”.

Blanch també lamenta que “en esta comarca, la no presència de la Generalitat en matèria educativa, d’infraestructures o sanitària, minva la qualitat de vida dels ciutadans i, no obstant això, per a una vegada que decidixen intervindre, és per a coaccionar la llibertat d’expressió dels seus habitants”.

Font: Comarques del nord.cat

Per saber-ne més:

Concentració comarcal davant l'Ajuntament de Morella per evitar el tancament del senyal de TV3

El Consell obliga a Morella a desconnectar TV3 i l’amenaça amb multes de fins a un milió d’euros 

 
 
 

La CUP de Tarragona ha presentat a l'Ajuntament  la moció "Televisió sense fronteres"

Una quarentena de mitjans de comunicació signen un editorial per veure TV3 al País Valencià 

Centenars de persones pugen al Bartolo i al Montdúver per a demanar la continuïtat de TV3 al Sud 

Marxa per TV3 al "Montdúver" 

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid