Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La ciutat de València apaga els fanals per a estalviar després de 19 anys de malbaratament

Recordem que l'any passat, l'Ajuntament de València va haver de pagar el doble del que havia pressupostat i l'any 2007 va pagar més 13 milions d'euros. Fins ara, València era la ciutat amb més contaminació lumínica d'Europa.

L'alcaldessa de València, Rita Barberá va explicar ahir que el passat cap de setmana s'havien fet les primeres proves  d'estalvi d'energia elèctrica apagant dos de cada tres fanals i fins i tot voreres senceres.

09/06/2010 10:34 Territori
Pels socialistes, la proposta de l'alcaldessa és positiva, però lamenten que hagi arribat després de triplicar el consum energètic de la ciutat i no hagi escoltat  les advertències de l'oposició.
 
I és que l'enllumenat ha estat un dels grans motius d'enfrontament entre govern i oposició. Els socialistes han denunciat reiteradament l'elevada despesa i la contaminació lumínica derivada dels 92.000 fanals de la ciutat, una per cada 9 habitants. Fins i tot en el primer Pla Zapatero, quan l'excés lumínic ja era una preocupació de polítics i experts, la col·locació o renovació de 4.000 lluminàries es va dur, per decisió municipal, 8 milions d'euros, segons in forma Levante
 
El consistori havia previst pagar 7.848.800 euros l'any passat, però al final haurà de pagar  14.568.674,57, més o menys el doble. I és que la ciutat consumeix més de 127 kilovatios/hora per habitant, davant els 57,4 de Barcelona. En deu anys s'ha passat de consumir 67.63 kw/hora/ciutadà als 127 actuals. En termes econòmics, la factura de la llum també s'ha duplicat, ja que en 1996 l'Ajuntament va pagar sis milions d'euros.

Que València sigui la ciutat europea que genera més contaminació lumínica és un fet alarmant en diversos camps. Un dels fets significatius és l'alteració en la cadena d'alimentació a l'Albufera on els insectes estan desapareixen a causa de la gran quantitat de llum que hi ha a la ciutat. 

Les ciutats de Castelló i Alacant també s'ha superat la mitjana peninsular. En aquesta darrera ciutat s'esta estudiant la manera d'estalviar energia.

Per saber-ne més:

La contaminació lumínica li costa a València el doble del pressupostat. L'informatiu

L'Ajuntament de València paga més de 14 milions d'euros en il·luminació. Llibertat.cat

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid