Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets qualifica la manifestació del 12J de "demostració de força de l'independentisme"

Maulets ha qualificat la manifestació de dissabte passat, 12 de juny, de "demostració de força de l'independentisme" que ja abandona els discursos "de mitges tintes" i aposta clarament pel trencament amb els estatuts, "avançant amb pas ferm cap al dret a decidir del poble català.

Convocada per la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD), l'Esquerra Independentista va ser present a la manifestació amb un bloc unitari encapçalat per la CUP i format per l'MDT, Maulets i el sindicat COS.

14/06/2010 14:14 Política

Per Maulets la manifestació sota el lema "Autodeterminació és democràcia", convocada per la Plataforma pel Dret a Decidir i on s'hi van adherir totes les plataformes locals que aquests darrers mesos han estat organitzant consultes, així com la CUP, l'MDT, la COS i Maulets, va ser una manifestació "sense precedents".

Vora 50.000 persones van seguir la marxa, tot i que els Mossos d'Esquadra van xifrar-la en 5000, demostrant, diu Maulets, "qui els dóna de menjar". Malgrat tot, la realitat és que encara hi havia molta gent que no havia sortit de plaça Urquinaona quan la capçalera de la manifestació arribava ja al final de Via Laietana.

Va ser una jornada festiva i de lluita, amb presència de persones rellevants en el món de la cultura catalana, com Lluís Gavaldà, Joan Reig, Emma Vilarasau, Núria Feliu, Jordi Bosch o el filòsof Josep Maria Terricabras. Després, el recital musical comptà amb les actuacions de Jaume Arnella, en Titot i en David Rosell, etc.

"No plorem per Estatuts"

"No plorem per Estatuts, lluitem per la independència", exclamava la pancarta de Maulets darrere la capçalera del bloc, formada per la pancarta de la CUP dedicada a les consultes. "Sols ens manca una reafirmació més clara de l'abast de la nació, és a dir, dels Països Catalans", subratlla Maulets, que anuncia que la tasca dels joves independentistes serà "recordar ara i sempre que el país comença a Salses i acaba a Guardamar del Segura".

Per a saber-ne més:

50.000 persones clamen a Barcelona que "Autodeterminació és democràcia"

Maulets, MDT i COS també donen suport a la manifestació de la PDD de dissabte

La CUP serà a la manifestació per l’autodeterminació del 12 de juny 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid