Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La I-CSC reclama la llibertat per Rafa Díez i la resta de detinguts de l’esquerra abertzale

Altres dirigents que, com Díez, van ser detinguts fa mig any acusats de voler “refundar Batasuna”, com Arnaldo Otegi, segueixen a la presó.
Dilluns passa, l’exsecretari general de LAB Rafa Díez va ser posat en llibertat, per tal de poder cuidar a la seva mare dependent i després d’abonar la fiança de 30.000 € i de ser-li retirat el passaport.

28/04/2010 19:26 Internacional
Des de la Intersindical-CSC, celebrem l’alliberament parcial del líder sindical, però aquesta alegria no ens pot fer oblidar que el procés segueix i que encara haurà de participar com a imputat pel simple fet de voler avançar en una resolució del conflicte basc des de vies “exclusivament polítiques”, tal com defensava en els documents en els que treballaven, allunyant definitivament l’esquerra abertzale de postulats violents. Els altres inculpats són igualment acusats de voler avançar en l’exercici de la lliure determinació del poble basc per vies pacífiques.

De fet, el poble d’Euskadi en general i l’esquerra abertzale en particular està donant passes clares per obrir un nou procés de diàleg que posi les bases per resoldre el conflicte basc mitjançant l’exercici de la democràcia. Per contra, el govern espanyol i els partits estatals ridiculitzen o, en el millor dels casos, ignoren aquests avenços i demostren una vegada més que prefereixen aprofundir en la via policial, aquella on se senten més forts, tot i que no legitimats. Últimament hem viscut clars exemples en aquest sentit, havent-se intensificat el procés de detencions amb l’excusa de formar part de “l’entorn d’ETA”, malgrat el ridícul que l’aparell judicial i polític espanyol va patir arran de la recent sentència exculpadora dels directius d’Egunkaria, que havien vist tancat el seu diari a causa de les mateixes acusacions i que ara han estat absolts.

Així, des de la Intersindical-CSC, instem a l’Audiència Nacional a alliberar definitivament Rafa Díez i la resta de detinguts polítics del passat mes d’octubre; a acabar amb el procés de criminalització del sindicalisme de LAB i de la resta del moviment abertzale; i a atendre les reclamacions democràtiques del poble basc d’exercir lliurement i de forma pacífica el dret a l’autodeterminació.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid