Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sancionen el director d'un institut per haver penjat la foto de Font de Mora de cap per avall

El director de l'IES Las Norias de Montfort, José Luis Santiago, ha estat sancionat amb 20 dies de suspensió per haver penjat de cap per avall una fotografia del conseller valencià d'educació, Alejandro Font de Mora.

Tanmateix, Santiago, que va penjar la foto del conseller acompanyada d'un text que deia "Unwelcome person" (persona non grata), assegura que ho tornaria a fer.

17/02/2010 21:30 Drets i Llibertats

Els fets s'emmarquen en les protestes contra de la decisió de la conselleria d'impartir Ciutadania en anglès. Santiago assegura que acatarà la sanció però manté que està emparat per "la raó i el dret" perquè la decisió va ser presa per l'assemblea del centre.
 
El director lamenta que "després de 30 anys" encara "haguem de demanar quotes de democràcia" i valora la decisió de la conselleria com "una persecució als directors que no es pleguen".
 
Reaccions de la comunitat educativa
 
El sindicat STEPV ha anunciat que realitzarà i proposarà "accions contundents" de protesta a la sanció aplicada a Santiago.

Per altra banda, la Plataforma per l’Ensenyament Públic -promotora de la manifestació de l'1 de desembre- emprendrà "accions contundents en tots els centres docents i al carrer per aquesta acció molt greu contra tota la comunitat educativa'" segons el comunicat emès.
 
Aquest matí s'han concentrat a la porta de la conselleria amb cartells de Font de Mora de cap per avall.
 
Durant els vint dies que durarà la sanció, la Plataforma demana als centres que posin crespons o llaços grocs en solidaritat amb Santiago, que enviïn escrits de solidaritat i protesta i que convoquin concentracions de deu minuts al pati.

Comunicat d'STEPV

La Conselleria d’Educació ha sancionat finalment al director de l’IES Las Norias de Monfort, José Luís Santiago, a 20 dies de suspensió de funcions que començarà a aplicar-se demà 17 de febrer i fins al 8 de març. El director de Monfort ha rebut aquest matí la resolució de la Conselleria d’Educació mitjançant el Director dels Serveis Territorials d’Educació d’Alacant, Valero Antonio Alías.

La resolució la signa el Cap de Àrea de Personal de la Conselleria d’Educació, Juan Martínez.
 
La resolució responsabilitza al director de comentre una falta greu, contemplada en el Reglament de Règim Disciplinari dels Funcionaris de l’Administració de l’Estat (Art. 7.1.e) del RD 33/1986 de 10 de gener), per “greu desconsideració als superiors”.

Recordem que el motiu de l’obertura de l’expedient disciplinari contra el director de Monfort va ser la col·locació en el centre d’un cartell de Font de Mora cap per avall amb el lema “Unwelcome Person” (persona non grata) el curs passat enmig de l’onada de protestes contra la política educativa del Conseller d’Educació i, especialment, per l’obligatorietat d’impartir EpC en anglés.
 
STEPV rebutja frontalment aquesta sanció i la interpreta com un avís a navegants a la resta de càrrecs directius i professorat per a desmobilitzar-los i evitar les crítiques a la nefasta gestió del conseller Font de Mora.


 
El Sindicat anima als centres educatius a manifestar públicament el seu rebuig i indignació per aquesta sanció i realitzarà i proposarà a la Plataforma per l’Ensenyament Públic accions de protesta contundents per a manifestar l’oposició a aquest atac frontal a la llibertat d’expressió.


 
Aquesta sanció no és un fet aïllat. El Sindicat porta temps denunciant els intents de control polític per part de Conselleria de les direccions dels centres, amb propostes d’expedients injustificats, normatives de renovació antidemocràtiques i ara sancions com aquesta. Aquests intents de control afecten també a la inspecció educativa (inspectors col·locats a dit) i, ara també, al Consell Escolar Valencià.
 
Aquesta estratègia de control dels sistema educatiu i dels sectors crítics amb la gestió del Conseller Font de Mora trobarà l'oposició frontal del sindicat majoritari de l’ensenyament, STEPV, que farà tot el possible per posar fi a aquesta situació.
 
Per a saber-ne més:
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid