Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Rússia pretén interferir en el treball d'investigadors de drets humans de Nacions Unides

Rússia ha instat a l'organisme superior encarregat dels Drets Humans de Nacions Unides que suprimís un informe sobre presons secretes que aquest ha elaborat.

El document inclou entrevistes amb txetxens anònims que al·leguen haver estat torturats en presons secretes controlades per Moscou com a part de la seva lluita contra separatistes del Caucas (podeu descarregar l'informe).

25/02/2010 12:43 Internacional
L'estudi de 226 pàgines, redactat per un grup d'experts en drets humans independents designats per Nacions Unides, no s’hauria d’haver publicat com un document oficial per aquest organisme, va declarar un diplomàtic rus en el Consell de Drets Humans de Nacions Unides.

Vladimir Zheglov va afirmar que l'informe era "polèmic" i que hauria de ser eliminat de la pàgina web de Nacions Unides, lloc en el qual es va publicar el mes passat.

Delegats nord-americans i europeus del Consell de Drets Humans van manifestar que l'informe ha de ser discutit a Ginebra el pròxim 8 de març. Els EUA i el Regne Unit eren uns dels països criticats en l'estudi.

Jeremy Sarkin, membre d'una comissió de Nacions Unides que investiga les desaparicions forçades que va contribuir a l'informe, va dir: "Òbviament, seria problemàtic si l'informe no es presentés". D'altra banda, diversos grups afirmen que les accions de Rússia són part d'una acció més àmplia orquestrada per diversos països que pretén interferir en el treball d'investigadors de drets humans de Nacions Unides.

Rússia només pot bloquejar l'informe si aconsegueix el suport de la majoria dels 47 membres del Consell.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid