Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'exèrcit israelià deté una activista pro-palestina catalana

Militars israelians han detingut una activista i periodista catalana, Ariadna Jové Martí, militant del Moviment Internacional de Solidaritat (ISM).

Els militars, que han irromput aquesta matinada en un apartament de Ramal·lah, a Cisjordània, han arrestat també una estudiant australiana de la Universitat de Beir Zeit, Bridgette Chappell, amb el pretext de la caducitat del seu visat.

07/02/2010 21:10 Internacional

Uns deu militars han entrat per la força a les dues de la matinada hora catalana a l'apartament i han requerit els passaports de tots els presents. Han informat Jové i Chappell del seu arrest per la caducitat dels seus visats i s'han emportat càmeres, un ordinador, pancartes pro-palestines i formularis d'inscripció del Moviment Internacional de Solidaritat (ISM), al qual totes dues pertanyien, segons ha explicat un testimoni presencial, el nord-americà Ryan Olander. Totes dues han estat traslladades a la presó militar israeliana d'Ofer, on han estat entregades a la unitat policial migratòria israeliana Oz.


ISM denuncia en un comunicat penjat a la seva pàgina web que aquesta operació suposa una violació flagrant dels Acords d'Oslo, pels que les forces de seguretat israelianes no poden entrar a determinades zones palestines, la Zona A, en què està inclosa Ramal·lah, si no és que hi hagi un cas urgent de risc per a la seguretat. Tampoc està permesa la "persecució en calent" si no és que es tracti d'un cas de seguretat, cosa que no té a veure amb la caducitat de visats.


"Aquest assalt és un nou intent d'Israel d'acabar amb el moviment de base contra l'ocupació. És un intent cínic i injust d'ocultar la realitat de l'ocupació i impedir l'accés a la informació a la comunitat internacional", ha afirmat Olander.


El mateix Olander va ser detingut per la brigada Oz dues vegades, però la seva deportació va ser finalment impedida pels tribunals israelians, que van considerar il·legal el seu arrest per part de policies israelians a la Zona A.

Per a saber-ne més:

Army raids Ramallah to arrest international activists in violation of Oslo Accords - Moviment Internacional de Solidaritat (ISM).

L'exèrcit israelià viola els Acords d'Oslo en una incursió nocturna a Ramallah arrestant a dues activistes internacionals de solidaritat amb Palestina, una d'elles catalana - Palestina.cat

L'exèrcit israelià deté una col·laboradora de L'ACCENT a Ramallah - L'Accent

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid