Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Tarragona considera que el Nadal no hauria de ser sinònim de consum

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Tarragona juntament amb altres quatre organitzacions de la ciutat, han posat en marxa la campanya 'Que el Nadal no ens consumeixi!' per conscienciar a la població tarragonina que "el consumisme proporciona un gaudi momentani que s'evapora després d'unes hores, deixant-nos amb les nostres misèries reals". Per aquest motiu, han denunciat que el consistori tarragoní, ha promogut el consum, seguint les directrius de la Cambra de Comerç, encenent els llums de Nadal abans d'hora.

L'Esquerra Independentista engega campanyes de conscienciació sobre el Nadal 

29/12/2009 14:55 Política
Alba Canyellas, membre de Cau de Llunes (assemblea feminista de Tarragona, una de les organitzacions implicades), ha explicat que "el consumisme s'accentua en l'època nadalenca i és un fenomen normalitzat, perquè se'ns fa creure que podrem assolir la felicitat comprant nous productes i això no és així". Des dels impulsors de la campanya, es creu que aquest error és de caire cultural, ja que el consum "ens proporciona una felicitat falsa i superficial que només afavoreix a les empreses".

Per aquest motiu, critiquen el posicionament de l'Ajuntament de Tarragona a favor del consum, per haver fet cas a la demanda de la Cambra de Comerç d'encendre els llums de Nadal abans del previst, per incentivar les compres. D'altra banda, el representant de la CUP, Josep Maria Llauradó, ha volgut aclarir que "no anem contra el comerciant, sinó que aquestes campanyes potenciadores del consum només afavoreixen a les grans superfícies".

Per aquesta raó, la CUP ha cregut necessari engegar la campanya 'Que el Nadal no ens consumeixi!' per conscienciar els tarragonins i tarragonines vers aquesta qüestió. Des d'avui mateix, començaran a repartir octavetes a diferents punts de la ciutat, amb un manifest explicant la seva visió. A més, també han avançat que duran a terme una enquesta per conèixer l'opinió de la ciutadania al respecte.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid