Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Interior avança un dia les manifestacions de la Falange

Ningú ho esperava, però 161 municipis fan respecte. Finalment, i tot i els precedents d'Arenys de Munt, el Departament d'Interior ha resolt no autoritzar les manifestacions que pretenia fer la Falange Española de las JONS el dia de les consultes independentistes del 13 de desembre.
 
Ara bé, no no les prohibeix, si no que les trasllada al dia abans. «Per evitar aldarulls», diuen. Segons han informat fonts d'Interior, la determinació s'ha pres en base a l'informe policial dels Mossos d'Esquadra que alertava del risc d'aldarulls i a les objeccions fetes pels ajuntaments dels municipis on es faran les consultes i on Falange es volia manifestar.

03/12/2009 22:03 Política

 

Els promotors de les consultes havien reclamat a Interior que no autoritzés les concentracions falangistes perquè els ajuntaments no podrien garantir el dispositiu de seguretat. Ahir els promotors de les consultes van avisar al Departament d'Interior que, si autoritzava les manifestacions anunciades per Falange, els ajuntaments «no estarien en disposició de garantir la seguretat». Ho van fer en una carta adreçada al conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, on l'instaven a no autoritzar les manifestacions.


Amb la consulta d'Arenys de Munt del 13 de setembre, Interior va autoritzar inicialment la manifestació, però les protestes del consistori i el risc de la protesta va portar el departament que dirigeix Joan Saura va prohibir les manifestacions falangistes i va instar a la Falange a canviar la concentració de data. Falange va recórrer la decisió i la justícia els va permetre concentrar-se el mateix dia de la consulta, quan uns 5.000 independentistes van ofegar la concentració d'uns 70 falangistes fortament protegits pels Mossos d'Esquadra.

Ara caldrà veure si Falange segueix el mateix patró de la consulta d'Arenys de Munt i decideix recórrer davant de la justícia la decisió d'Interior emparant-se en el dret constitucional a manifestar-se, i si la justícia torna a tombar la decisió d'Interior i permet les concentracions falangistes el 13-D.

Falange ha manifestat la seva intenció de fer concentracions a una setantena de municipis dels més de 160 als quals es faran les consultes. La seva intenció era que entre 40 i 50 falangistes participessin en cada concentració.

Ja com a resultat de la concentració falangista d'Arenys de Munt, el passat 13 de setembre, diversos eurodiputats de la majoria de grups del Parlament europeu van manifestar la seva incomprensió sobre «com a l'Europa occidental un grup feixista que defensa els postulats de la dictadura franquista encara es pugui manifestar impunement».

Per saber-ne més

- La Falange demana que s'investiguin les consultes - Llibertat.cat 

- La consulta popular per la independència comarca a comarca - Llibertat.cat

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid