Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Educació castiga STEPV sense rebre les subvencions legals a les quals té dret

Per primera vegada, els Pressupostos de la Generalitat valenciana de 2010 exclouen les ajudes al Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) per formació, promoció de la llengua pròpia i representativitat. Sense donar cap explicació, la Conselleria d'Educació ha decidit suprimir al sindicat com perceptor d'aquests capítols pressupostaris que fins ara arreplegaven els Pressupostos.
STEPV és l'única organització sindical eliminada d'aquestes partides. Es tracta per tant d'una situació gravísima de persecució política i d'atemptat a la llibertat sindical contra la representació majoritària dels treballadors i les treballadores de l'ensenyament del País Valencià. 

22/12/2009 01:58 Cultura
Fontde2 Fontde2

Des que es van conèixer els esborranys de la llei de Pressupostos, STEPV va sol·licitar entrevistar-se amb responsables de la Conselleria i del govern valencià perquè oferiren explicacions de l'exclusió i resolgueren el suposat error. No obstant això, les gestions realitzades per representants del sindicat van confirmar que la retirada de les subvencions obeïa a una decisió política presa a consciència per a castigar a l'organització sindical per la seua oposició a la política educativa del conseller d'Educació i del govern valencià. Es tracta d'una oposició legítima i democràtica i que, com s'ha manifestat en l'últim període, és compartida per desenes de milers de ciutadanes i ciutadans.

Davant l'agressió governamental, portaveus del Sindicat es van entrevistar amb tots els grups parlamentaris de l'oposició, PSPV-PSOE, Esquerra Unida i Compromís, i els van sol·licitar la presentació d'esmenes per a restituir les ajudes a STEPV en les partides corresponents, petició que van assumir i van materialitzar immediatament. Com resposta, el Partit Popular va rebutjar totes les esmenes plantejades en aquest sentit.

Els fets denunciats posen de manifest el tarannà autoritari que s'ha instal·lat en l'administració educativa valenciana, una administració que rebutja el diàleg, la negociació, el consens i la recerca d'acords amb el sindicat majoritari de l'ensenyament. Per contra, els responsables de la Conselleria, amb l'únic objectiu de limitar les accions crítiques contra la seua gestió, s'han obstinat a suprimir les dotacions econòmiques que d'acord a dret corresponen a STEPV.

La Conselleria perjudica de manera innecessària les relacions amb el sindicat majoritari en un nou acte d'irresponsabilitat política. A més, aquestes retallades en el finançament no beneficien a ningú i qüestionen les actituds democràtiques de les seues instigadores. Amb la seua actuació, el conseller d'Educació col·loca al president Francisco Camps en una situació delicada, en la primera línia de la confrontació. En la seua última mostra de miopía política i actitud provocadora, Alejandro Font de Mora obliga al govern de la Generalitat a assumir la responsabilitat de deixar sense finançament públic al sindicat majoritari de l'ensenyament.

Aquest fet se suma a la campanya repressiva iniciada per la Conselleria contra l'educació pública, amb desafiaments als equips docents, als càrrecs directius i a altres entitats educatives. Les amenaces al professorat de Ciutadania de l’institut Altaia, d'Altea, els expedients a càrrecs directius d'Almoines o Monfort, o les retirades d'ajudes a Moviments de Renovació Pedagògica o la Fundació Sambori són casos puntuals que il·lustren l'obsessió de l'actual equip d'Educació per castigar a qui qüestionen públicament les seues imposicions.

Però aquestes mesures repressives són inútils perquè no tindran l'efecte desitjat pels seus patrocinadors: les decisions sindicals en aquesta organització només depenen de la voluntat i la tenacitat de les treballadores i treballadors i de les quotes de les persones afiliades, les quals cobreixen econòmicament l'activitat sindical. Si es pretén silenciar i reduir una veu crítica i incòmoda per a l'actual govern valencià, Camps pot entropessar justament amb l'efecte contrari. De fet, la repressió injustificada contra el STEPV ja està experimentant una ona d'adhesions i solidaritat, un autèntic boomerang contra els seus promotors.

No cal dir que STEPV presentarà el corresponent recurs per persecució i atemptat a la llibertat sindical i iniciarà una campanya per a donar a conèixer a la societat aquests fets tan greus. El Sindicat, que seguirà pressionant a la Conselleria i al govern valencià perquè esmenen la seua actitud, ja ha anunciat que demanarà la intervenció de la Sindicatura de Greuges. Si cal, ha advertit STEPV, es recorrerà fins a les més altes instàncies, inclosa l'Organització Internacional del Treball, OIT.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid