Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'MDT puntualitza el seu anunci de consultes per bastir una opció de Ruptura al Parlament

 El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) aclareix i puntualitza, en una nota de premsa, a algunes confusions i interpretacions generades pel seu anunci d'obrir una ronda de contactes i el sondeig "amb sectors que es situen al voltant de la Unitat Popular per valorar una opció electoral a les properes eleccions autonòmiques" del 2010 al Parlament de Catalunya (CAC)".

Així, l'MDT considera un error greu abandonar en l’actual conjuntura la representativitat de l'independentisme a la dreta. "Aquesta anàlisi és compartida per diferents sectors de la Unitat Popular, del sobiranisme i de la mateixa CUP. Cal entendre d’una vegada que el país va més enllà de l’Esquerra Independentista", remarca la nota. També remarca, entre altres coses, que "en cas que aquesta candidatura arribés a materialitzar-se, és evident que el principal rèdit polític l'hauria de treure la CUP".

10/11/2009 06:06 Política

 

Comunicat:

Arran de les confusions i interpretacions interessades sobre la resolució del Comitè Nacional de l’MDT del passat 1 de novembre, volem fer arribar les puntualitzacions següents:

1. Considerem un error greu abandonar en l’actual conjunturala representativitat de l'independentisme a la dreta. Aquesta anàlisi és compartida per diferents sectors de la Unitat Popular, del sobiranisme i de la mateixa CUP. Cal entendre d’una vegada que el país va més enllà de l’Esquerra Independentista.

2.  D’acord amb aquesta anàlisi, ens disposem a iniciar consultes i converses amb els sectors que es mouen al voltant de la Unitat Popular per sondejar la possibilitat de presentar una candidatura a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Aquesta candidatura ha d’assumir el programa reivindicatiu de la Unitat Popular, inequívocament d'esquerres i independentista, coherent amb l'estratègia de ruptura, i ha de recollir el bagatge polític dels darrers 30 anys de lluita.

3. Per tant, segons aquest plantejament, seria també un error greu crear una candidatura que es plantegés la possibilitat de fusionar-se amb l’independentisme de dretes.  

4. En cas que aquesta candidatura arribés a materialitzar-se, és evident que el principal rèdit polític l'hauria de treure la CUP.  

5. Contràriament a d’altres pràctiques, amb aquesta proposta l’MDT ha optat per la transparència, és a dir, ha anunciat què farà abans de començar a actuar. Entenem que cal acabar amb les pràctiques secretistes, massa esteses al si del moviment i que no són res més que política de vol gallinaci.  

6. L’MDT està disposat a parlar amb qui sigui per aclarir i debatre tots aquests punts i els que es consideren oportuns. Per tant, l’MDT es reunirà amb qui ho desitgi per explicar i/o dur a terme aquesta proposta. Països Catalans, 8 de novembre de 2009

Països Catalans, 8 de novembre de 2009

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid