Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Es confirmen les manilles d'or de l'operació Pretòria

Els cinc empresonats pel cas Pretòria ja són a una presó ben a prop de casa. Han arribat cap a les 11.40 hores a la presó de Brians 2, situada a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Bartomeu Muñoz, Manuel Dobarco, Macià Alavedra, Lluís Prenafeta i Luis García no han trigat gaire a ser traslladats a una presó propera a casa seva. De fet, a una presó estrangera s'hi han estat ben poc temps, des del 30 d'octubre quan se'ls va dictar presó preventiva per la seva presumpta impliacació al cas Pretòria. Van ingressar a la presó de Soto del Real, a Madrid, on van romandre fins ahir. Segons Garzón, poden estar més a prop de casa seva perquè ja no han de tornar a declarar a l'Audiència Nacional. El Govern de la Generalitat, en boca de la consellera de justícia, també hi ha donat el vistiplau.

25/11/2009 14:39 Política

El trasllat d'aquests cinc imputats a presons catalanes havia estat sol·licitat per les seves defenses i el jutge Baltasar Garzón en va donar el vistiplau al·legant que no té previst cridar-los a declarar de nou o practicar altres diligències que requereixin la seva presència pròximament a l'Audiència Nacional.

La consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, ha assenyalat que no veu "cap inconvenient" en que els acusats pel cas Pretòria que es troben en presó preventiva -els altres estan en llibertat amb fiança- puguin ser traslladats a presons catalanes si el jutge ho autoritza. Segons Tura, el seu departament ja ha comunicat aquesta conformitat a les autoritats judicials.

Un gran autocar de la Guàrdia Civil ha traslladat l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz; l'exregidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco; els exalts càrrecs en els governs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, a més de l'exdiputat del PSC Luis García fins a la presó de Brians. Alguns mitjans s'han
 
Un altre furgó de la Guàrdia Civil camuflat anava darrere de l'autocar i motocicletes policials han vigilat la zona per si de cas calia tallar el trànsit prop de la presó. Alguns mitjans de comunicació s'han mostrat estranyats que els transportessin en un autocar barrejats amb altres presos que també havien de ser transportats.
 
Manilles d'or
 
Precisament avui el president de l'Audiència Nacional, Ángel Juanes, ha afirmat que no es va tractar els detinguts com calia. En declaracions a la Cadena Ser, Juanes ha dit que és probable que hi hagués "certes negligències" en la conducció del furgó que va traslladat els detinguts de l'operació Pretòria. "Pot ser que hi haguessin imprudències o errors, però en cap cas intencionals", ha assenyalat.
 
El mateix president de l'Audiència Nacional s'afegeix així al carro de gent que es va escandalitzar en veure com els nou detinguts van aparèixer emmanillats (!) el passat 30 d'octubre. I, a més, les seves pertinences estaven guardades en bosses de guardar la brossa. El fet que tot això fos gravat per càmeres de televisió i fotografia per la premsa va esvalotar el galliner.
 
Aquesta mateixa gent que va posar el crit al cel en veure els presumptes corruptes emmanillats no s'han escandalitzat, però, en veure les imatges que van aparèixer ahir als mitjans on es veia Jordi Montull, mà dreta de Fèlix Millet, jugant tranqul·lament a tennis.
 
Per saber-ne més
 
Manilles d’or  - Llibertat.cat
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid