Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El 13-D al Solsonès, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

 

A la comarca del Solsonès, només a dues poblacions es farà la consulta popular per la Independència: Solsona, capital de comarca, i Clariana de Cardener. A Solsona, unes 7.570 persones podran exercir el vot, mentre que a la petita localitat de Clariana seran 124.

Solsona

A mitjans d'octubre va constituir a Solsona l’associació “Volem Decidir” que neix amb l’objectiu d’organitzar una consulta sobre la sobirania de Catalunya a la capital del Solsones. La nova entitat, que ja compta amb més d’un centenar de socis i col.laboradors preveu organitzar el referèndum el proper 13 de desembre i per això ha demanat la col.laboració de totes aquelles persones que vulguin participar en la celebració de la consulta.En un acte celebrat divendres passat al Casal de Cultura de Solsona, els membres de la nova associació van presentar públicament l’entitat i els membres que la conformen.

 

 

18/11/2009 01:37 Política

 

Solsona

volemdecidirA mitjans d'octubre va constituir a Solsona l’associació “Volem Decidir” que neix amb l’objectiu d’organitzar una consulta sobre la sobirania de Catalunya a la capital del Solsones. La nova entitat, que ja compta amb més d’un centenar de socis i col.laboradors preveu organitzar el referèndum el proper 13 de desembre i per això ha demanat la col.laboració de totes aquelles persones que vulguin participar en la celebració de la consulta.En un acte celebrat divendres passat al Casal de Cultura de Solsona, els membres de la nova associació van presentar públicament l’entitat i els membres que la conformen.

L’associació “Volem Decidir” està presidida per Xavier Gangolells i compta amb Joan Viladrich i Marcel.lí Corominas com a secretari i tresorer, respectivament de l’associació. Durant l’acte es van fer públics també els noms de la resta de persones que constituiran les diferents comissions encarregades de coordinar la consulta: Francesc Ester, Pilar Ciuró, Marta Gangolells, Eugeni Barniol, Adelina Tripiana, Josep M. Montaner, , Lluís-Xavier González,  Albert Vendrells, Pere Camps, Neus Mujal i Eduard Palomas. Durant la trobada, a la qual hi van assistir una cinquantena de persones, es va animar a la gent a formar part de l’entitat i de les comissions que hauran d’organitzar la jornada electoral.El president de l’entitat va voler recalcar que la nova associació “no ha de ser un grup tancat sinó una plataforma transversal i diversa” i, en aquest sentit, va insistir en la voluntat de sumar col.laboracions atès que entre els membres de l’entitat “hi caben totes les maneres de pensar, totes les ideologies i totes les sensibilitats”.

Gangolells va defensar el dret dels ciutadans a opinar i decidir a les urnes sobre quin ha de ser l’estatus polític de Catalunya al món.A l’acte hi va assistir, també, Uriel Bertran, membre de la comissió avaluadora de la consulta sobiranista d’Arenys de Munt. Bertran va celebrar el gran nombre d’inciatives que s’estan gestant arreu del país per tal d’impulsar unes consultes que, segons va dir, “han de servir per demostrar que Catalunya està preparada per exercir el dret a l’autodeterminació”.

En aquest sentit, va animar a la gent de Solsona a participar en la consulta, a organitzar xerrades, debats i actes “per tal que es pugui mobilitzar el màxim de gent possible, siguin partidaris o no de la plena sobirania de Catalunya”. Per a més informació sobre aquesta iniciativa es pot consultar la pàgina web de l’assocació “Volem Decidir”: http://solsonavolemdecidir.wordpress.com. L’entitat disposa del següent número de compte corrent per rebre aportacions econòmiques: 2100-3605-63-2100551117.

A mitjans de setembre, el ple municipal va aprovar la moció de sonar suport a la consulta per unanimitat amb els vots d'ERC i PSC al Govern i els de CiU a l'oposició. Solsona fou una de les primeres capital de comarca que van aprovar la moció.

 

- Clariana de Cardener 

 

Per saber-ne més:

El 13-D al Maresme, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

Llistat dels més de 100 municipis que faran la consulta independentista el 13 de desembre 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid