Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
López Crespí: "L'esquerra oficial farà l'hospital del PP de Son Espases"

Miquel López Crespí torna a recodar en el seu bloc que "l'esquerra oficial farà l'hospital del PP de Son Espases", un cop es va saber ahir que el jutjat del contenciós administratiu número 2 de Palma havia dictat un acte pel qual denegava la petició de suspensió cautelar d'aquesta llicència, feta per la congregació de missioners dels Sagrats Cors, titulars del monestir de la Real. Cal remarcar que a l'inici de les obres la Plataforma Salvem la Real i un munt d'estitats  ja  van parlar  de "traïció d'una una ocasió perduda de girar el rumb de la política de les Illes, d'una deslleialtat cap a la gent que va tenir esperança i va confiar que «les esquerres» complirien el que havien promès. Van confiar, i els uns els havien traït directament i els altres havien esdevingut còmplices". 

03/09/2009 11:16 Territori

La lluita contra l'actual ubicació de l'hospital de Son Espases fou la principal lluita ecologista i veïnal en l'anterior legislatura del PP. Amb el canvi de govern el 2007 s'esperava que s'aturassin les obres, els actuals partits així ho proposaven als seus programes electorals. Tanmateix, un cop arribats al poder continuaren les obres i res no canvià.

L'acte, signat pel jutge Javier Almoracid, considera "molt important" l'interès general "tant respecte a la importància que té la construcció de l'hospital públic per al sistema sanitari balear com respecte a la pèrdua de gran nombre de llocs de feina". El magistrat també valora el fet que les obres es troben en un estat molt avançat i explica que amb la legitimitat del que reclamen els demandants també s'ha de tenir en compte "l'interès dels particulars que han d'executar l'obra per la qual sel's va atorgar la llicència”.

El jutge, conforme a la normativa vigent, creu que ha de decantar-se per la normalitat, és a dir, permetre l'efectivitat de l'acte administratiu. En conseqüència, desestima la petició de suspensió de llicència.

Dos camins diferents
El procés per intentar aturar les obres de Son Espases per part dels missioners dels Sagrats Cors i dels veïns de la Real va seguir dos camins. El primer va ser presentar recurs contra la decisió de l'Ajuntament de Palma a l'època del PP de modificació puntual del PGOU. Aquesta via de recurs arribà fins el Tribunal Suprem, el qual considerà que era més prioritària la protecció del monestir que la construcció de l'hospital. També demanà al TSJIB que prengués mesures al respecte. Però la resolució del Suprem no tenia en compte que les obres de la gran estructura, de l'hospital de referència de les Balears, ja estaven molt avançades. El Suprem es basà en una modificació del Pla General no en una realitat.

L'acte del jutjat contenciós fet públic ahir incideix en el segon camí dels recursos: intentar anul·lar la llicència d'obres de Cort.

La importància d'això és que es basa en l'acte administratiu que permet les obres, no en l'aspecte teòric del PGOU. El jutge també té en compte que aquestes tasques estan molt avançades i parla clarament no només dels perjudicis públics que podrien suposar l'enderrocament del macroedifici, sinó també dels que ocasionarà als particulars que l'han aixecat fins ara i als treballadors que hi fan feina. És un acte molt ajustat a la realitat actual de l'hospital de Son Espases. 

Per saber-ne més:
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid