Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El decret per a la Protecció del Territori a les Illes no inclou la total preservació de la Real

L'aprovació avui del Decret Llei de Mesures Urgents per a la Protecció del Territori a les Illes no inclou la total preservació de la Real, pel que fa la seu entorn, per tant no s'oposa a la construcció de l'hospital a Son Espases. Davant d'aquesta decepció, va en augment el nombre d'entitats diverses que s'apressen a adherir-se a la mobilització convocada per demà a les 18 h a la plaça Espanya de Palma, per reclamar del Govern que presideix el socialista Francesc Antich faci una rectificació immediata que comporti molt més respecte cap a l'entorn de La Real i cap a l'illa de Mallorca.

23/11/2007 12:48 Territori

Des que el president Antich aixeca la suspensió cautelar, la primera setmana del proppassat mes d'octubre, les obres de l'hospital a la finca de Son Espases no aturen. Recordem que aquest és un projecte de l'antic govern del Partit Popular

La construcció de l’hospital a Son Espases suposa la destrucció de l’entorn del Monestir de la Real, com a element cultural, paisatgístic i d’arrels històriques d’enorme valor per a tot Mallorca, segons les entitats convocat.

A més,  remarquen que "per si no n’hi hagués prou, atesa la congestió actual de trànsit rodat a la zona (via de cintura, camí dels Reis, Polígon de Son Castelló...), l’hospital de Son Espases suposarà, necessàriament, la construcció del segon cinturó de Palma, i, consegüentment, un enorme impacte ambiental i un gran consum de territori a les zones afectades (Son Sardina, el Secar, Establiments, Son Roca, la Vileta, Son Rapinya...)".

També s'indica que aquesta decisió del nou govern, "si no la rectifica, suposarà un frau polític molt greu. El govern presidit pel senyor Antich va ser triat pels ciutadans i ciutadanes per les promeses electorals, per fer justament el contrari del que ara vol fer, amb la deslegitimació consegüent davant el seu electorat i el conjunt de la ciutadania."

Les obres iniciades ja han destruït jaciments arqueològics del segle I a c de manera irrecuperable sense que tinguem coneixement que s’hagin depurat responsabilitats. Una sèquia àrab parcialment destruïda i una necròpolis arrasada ja han estat víctimes de la cobdícia i la incultura.

El lloc on es construeix l’hospital és una zona d’alt risc d’inundacions, sense que el projecte actual prengui les mesures correctores per evitar-ho. El centre sanitari incompleix clarament el Pla Hidrològic Nacional i el Pla Hidrològic de les Illes Balears. Això pot tenir desastroses conseqüències en cas de gota freda, cada vegada més probable.

 

Per saber-ne més: 

Maulets: "aquells partits que no abandonin el govern seran còmplices de la destrucció de la Real". Llibertat.cat

Informe de Salvem Mallorca (apartat Hospital a Son Espases)

Documents de la Plataforma Salvem la Real - Salvem la Real

Les intencions del nou govern de les Illes


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid