Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Setge acuàtic a l'Hotel Vela de Barcelona

- Considerat l'acte central de les Festes de la Mercè que no surt al programa oficial. La campanya ha articulat diferents materials de protesta, entre ells un video amb la cançó de l’estiu que compta ja amb més de 25.000 visites a Youtube.

La legalitat de l’hotel ha estat posada en entredit, ja que està construït en terrenys públics cedits per a explotació privada i s’ubica més a prop del mar que els antics “xiringuitos” de la platja, que van ser enderrocats per l’aplicació de la Llei de Costes.

Aquest diumenge a les 12h a la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta la campanya contra l’Hotel Vela convoca a un “setge aquàtic” al polèmic edififci de Ricardo Bofill, que s’inaugurarà la setmana vinent.

 

25/09/2009 12:46 Territori

L’edifici, aprovat per la Generalitat de CIU i l’Ajuntament del Tripartit, s’ha construït en terrenys públics de l’Autoritat Portuària i serà explotat per una cadena d’hotels de luxe internacional gestionada amb capital de risc (Starwood W). Aquesta darrera mostra d’urbanisme salvatge ha provocat crítiques en el món acadèmic (David Harvey, J.M.Montaner), ha mostrat l’escisió dins del Govern municipal (Ricard Gomà va assenyalar-ho com un error polític per part dels gestors de la ciutat), i ha generat un fort rebuig dins del món veïnal, ecologista, usuaris de la platja…

L’Hotel Vela s’inaugurarà amb 5 estrelles en un moment de crisi en una ciutat on gairebé el 50% de la població no cobra més de 1000 euros, mentre l’habitació més barata de l’hotel costa al voltant dels 300 euros. L’hotel suposarà un fort impacte per a la Barceloneta, que ja pateix els problemes de la indústria turística i veu com la seva població tradicional és expulsada degut a l’encariment del nivell de vida provocat per l’explotació turística descontrolada, segons el movivement popular que s'ha generat en contra de l'hotel.

La campanya contra l’Hotel Vela ha fet una investigació sobre l’entramat público-privat que hi ha darrere de l’Hotel; es posa de manifest com les mateixes empreses que es van enriquir amb la bombolla immobiliària estan traient benefici de la indústria del turisme, i com les administracions públiques es pleguen a les pressions i desitjos de les empreses privades per sobre del benestar ciutadà.

La campanya ha articulat diferents materials de protesta, entre ells un video amb la cançó de l’estiu que compta ja amb més de 25.000 visites a Youtube.

La campanya té les següents reivindicacions:

* La suspensió de les obres de l’hotel i de les infraestructures adjacents.
* L’anul.lació de les concessions atorgades per a l’explotació de l’hotel i la resta d’infraestructures.
* L’enderrocament de l’hotel i la conversió dels terrenys en un espai realment públic per a la ciutadania de Barcelona.
* La reforma del model de gestió del Port Autònom per tal de garantir-ne d’una vegada per totes la transparència i el funcionament democràtic.
* Ni un hotel més a Ciutat Vella.

Per saber-ne més:

La campanya contra l'hotel Vela a Barcelona edita un videoclip que vol esdevenir la cançó de l'estiu  Llibertat.cat

El darrer número de la publicació de la FAVB es titula: "Especulació a tota vela"  Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid