Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'EI homenatjarà Toni Villascusa en el 25è aniversari de la seva mort

 Les organitzacions de l'Esquerra independentista han organitzat un acte a València per commemorar el 25è aniversari de la mort de Toni Villascusa. La commemoració s'iniciarà el dilluns 20 de juliol a 2/4 de 8 de la vesprada amb un homenatge al cementiri de Poblet, on Villascusa està enterrat. Per altra banda, el dijous dia 23 tindrà lloc un acte en record seu a 2/4 de 8 de la vesprada a l'Ateneu Popular de la ciutat de València. A l'acte hi intervindran Josep Guia (PSAN) i representants d'Alerta Solidària i de les oganitzacions juvenils independentistes.

 

15/07/2009 16:12 Política

En acabat, hi haurà un sopar de germanor previ avís d'assistència a l'adreça valencia@psan.net. Alerta Solidària, l'Ateneu Popular, CAJEI, COS, Endavant, Maulets, MDT, PSAN, SEPC i el Centre Social Terra són els organitzadors de l'homenatge.

Josep Antoni Villaescusa i Martín nasqué el 26 de febrer de 1957 a Quart de Poblet (l'Horta), fill de valencià i aragonesa.Tot i que a casa seva es parlava sempre en  castellà, d'adult va prendre la decisió ferma de recuperar el català i no renunciar-hi mai més. Va militar al PSAN, va impulsar la Coordinadora Independentista del Baix Llobregat, els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans i el Moviment de Defensa de la Terra, del qual fou un dels seus precursors a la comarca.

Al tombant del 1982-1983 deixà de militar públicament a les organitzacions i col·lectius en què estava adscrit. El 20 de juliol de 1984, fidel als seus ideals de justícia i amor a la seva terra i a la seva classe social, resultà greument ferit per l'explosió accidental d'un artefacte que anava a col·locar a les oficines de I'INEM d'Alzira. Després d'una dolorosa agonia que suportà amb molta serenitat, perdé el coneixement i morí a l'Hospital la Fe de València. Poc després Terra Lliure assumia la militància clandestina d'en Toni Villaescusa.
 
Per saber-ne més: 

24è Aniversari de la mort de Toni Villaescusa. Llibertat.cat

Comunicat de Terra Lliure en el 1er aniversari de la mort de Toni Villaescusa

El PSAN homenatja avui a Toni Villaescusa a Quart de Poblet (Notícia del 2007)

Toni Villaescusa: La mort d'un company (Article del 2004)
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid