L'EI homenatjarŕ Toni Villascusa en el 25č aniversari de la seva mort

 Les organitzacions de l'Esquerra independentista han organitzat un acte a València per commemorar el 25è aniversari de la mort de Toni Villascusa. La commemoració s'iniciarà el dilluns 20 de juliol a 2/4 de 8 de la vesprada amb un homenatge al cementiri de Poblet, on Villascusa està enterrat. Per altra banda, el dijous dia 23 tindrà lloc un acte en record seu a 2/4 de 8 de la vesprada a l'Ateneu Popular de la ciutat de València. A l'acte hi intervindran Josep Guia (PSAN) i representants d'Alerta Solidària i de les oganitzacions juvenils independentistes.

 

15/07/2009 16:12 Política

En acabat, hi haurà un sopar de germanor previ avís d'assistència a l'adreça valencia@psan.net. Alerta Solidària, l'Ateneu Popular, CAJEI, COS, Endavant, Maulets, MDT, PSAN, SEPC i el Centre Social Terra són els organitzadors de l'homenatge.

Josep Antoni Villaescusa i Martín nasqué el 26 de febrer de 1957 a Quart de Poblet (l'Horta), fill de valencià i aragonesa.Tot i que a casa seva es parlava sempre en  castellà, d'adult va prendre la decisió ferma de recuperar el català i no renunciar-hi mai més. Va militar al PSAN, va impulsar la Coordinadora Independentista del Baix Llobregat, els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans i el Moviment de Defensa de la Terra, del qual fou un dels seus precursors a la comarca.

Al tombant del 1982-1983 deixà de militar públicament a les organitzacions i col·lectius en què estava adscrit. El 20 de juliol de 1984, fidel als seus ideals de justícia i amor a la seva terra i a la seva classe social, resultà greument ferit per l'explosió accidental d'un artefacte que anava a col·locar a les oficines de I'INEM d'Alzira. Després d'una dolorosa agonia que suportà amb molta serenitat, perdé el coneixement i morí a l'Hospital la Fe de València. Poc després Terra Lliure assumia la militància clandestina d'en Toni Villaescusa.
 
Per saber-ne més: 

24è Aniversari de la mort de Toni Villaescusa. Llibertat.cat

Comunicat de Terra Lliure en el 1er aniversari de la mort de Toni Villaescusa

El PSAN homenatja avui a Toni Villaescusa a Quart de Poblet (Notícia del 2007)

Toni Villaescusa: La mort d'un company (Article del 2004)