Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La campanya trescents anys fa públiques les imatges de la manifestació de València

 Des del gabinet de difussió de la Campanya 300anys de repressió, 300anys de resitència s'ha possat en xarxa (youtube) un vídeo de la darrera manifestació a València.

Els retrats de Toni Villascusa, militant de Terra Lliure, caigut en combat a València ara fa 25 anys i el de Guillem Agulló, militant de Maulets assassinat ara fa 12 anys, presidien el cadafal de l'acte polític.

L'acte acaba amb els tres himnes nacionals i socials: La muixeranga, els segadors i la internacional.

07/05/2009 11:14 Política

 La producció ofereix imatges de la Mostra de Cultura Popular, la Manifestació i l'acte polític celebrat al Cap i Casal, el passat 25 d'abril, diada nacional que commemora la perduda dels Furs de l'antic Regne de València, fruït de l'aplicació del Decret de Nova Planta.

El vídeo resumeix en menys de deu minuts els esdeveniments viscuts, ara fa deu dies, en una esquisida mescla d'imatges de la Mostra de Cultura del Foc celebrada a la Plaça Sant Agustí, la Manifestació pels principals carrers del centre de la Ciutat (Plaça de l'Ajuntament) i els parlaments de l'acte polític on intervingueren: Empar Salvador (presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià), Enric Tàrrega (activista valencià) i  Pasqual Soriano, tots tres personatges van prendre la paraula en l'homenatge als lluitadors antifeixistes.

El sindicalista Gonçal Bravo (Coordinadora Obrera Sindical-COS). va ser l'ultim en ocupar la tribuna en l'acte polìtic que va finalitzar amb l'interpretació per part de la colla dolçainera de Benimaclet dels nostres himnes nacionals i socials: La muixeranga, els segadors i la internacional.

Bravo, que va intervindre en l'acte polític, destaca en el seu discurs,  els darrers casos més falgrants de represió als Països Catalans contra  els moviments socials, sindicals i estudiantils: com els casos dels companys Jona, Franki, David,  o Karin. La represió en les universistats valencianes, catalanes i de ses illes (les mobilitzcions contra el Pla Bolonya, la Vaga de fam del  Tomàs de la UAB o la detenció improcendent dels 13 de Gandia al Campus de la UPV a Gandia). - * Llegiu tot el Parlament de Gonçal Bravo - Secretari de la COS.

Amb les melodies d'un quartet de corda obrint l'acte, la presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià, Empar Salvador, ha tingut unes paraules de record per a tots aquells que van morir durant la Guerra Civil i la postguerra lluitant contra el feixisme i molts dels quals hui dia es troben encara a les fosses comunes del cementiri general de València. Posteriorment ha pres la paraula per relatar la resistència durant l'etapa franquista l'històric militant antifeixista Enric Tàrrega, qui va patir presó durant el franquisme per la seua participació a diversos grups d'esquerres com el Front Marxista Valencià o les primeres CC.OO. de València. Així mateix, va realitzar una gran tasca cultural junt a altres intel·lectuals valencians com Joan Fuster o Sanchis Guarner. Finalment, i amb un retrat de fons de Toni Villasecusa, militant valencià de Terra Lliure i caigut en combat ara fa 25 anys, ha sigut el torn de paraula de Pasqual Soriano, militant revolucionari durant l'etapa de la transició a organitzacions com el PCE (internacionalista) o el PSAN i posteriorment a lluites de caire llibertari, el qual ha recordat aquells anys de lluita i canvi.

Després de que aquestes generacions ens hagen relatat les seues experiències, el militant i sindicalista de l'Esquerra Independentista Gonçal Bravo ha sigut l'encarregat de prendre la paraula en nom de la Campanya 300 anys d'ocupació 300 anys de resistència. A més de recordar a totes les persones que donaren el millor de la seu vida en la lluita per la llibertat, Bravo ha denunciat la terrible situació a la qual la irracionalitat capitalista ha conduit a les classes populars i al nostre país: atur, desindustrialització, precarietat, privatizacions, destrucció del nostre territori,... Ha assenyalat que la solució passa per superar el sistema actual i construir una societat socialment justa, on la riquesa estiga repartida i al servei de les necessitats de la població. Per últim ha ressenyat els mals que està fent l'ocupació espanyola al nostre país i per tant ha afirmat com a únic futur possible per al nostre poble, la nostra cultura i la nostra llengua, l'horitzó de la independència dels Països Catalans. -Crònica de la Campanya 300anys

 

Per saber-ne més:

Vídeo Manifestació 25 d'Abril a València - Youtube

Cinc mil persones prenen els carrers de València per la llibertat dels Països Catalans -Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid