Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP proposa commemorar el 78è aniversari de la República Catalana amb una concentració a Girona

La CUP de Girona ha organitzat una concentració davant de l'ajuntament el proper dimarts 14 d'abril per retre homenatge a la República Catalana, que enguany compleix 78 anys. “Ni Fundació Príncep de Girona, ni monarquia borbònica. Sí a la República Catalana” és la crida que des de la CUP volen fer arribar als gironins, que recentment han pogut assistir a la creació de la Fundació Príncep de Girona, una institució que té Felipe de Borbón com a president i José Montilla com a vicepresident d'honor i que des de diversos sectors s'interpreta com una operació per a contrarrestar el moviment antimonàrquic arrelat a les comarques gironines.

08/04/2009 00:34 Política
Precisament, el passat 28 de març des de la societat civil es va organitzar una concentració de rebuig a aquesta fundació que va reunir fins a 125 persones a la plaça del Vi de la ciutat. Aquesta iniciativa s'emmarca en una campanya de protestes en contra de la imposició borbònica que tindrà lloc cada darrer dissabte de mes i que pretén denunciar una fundació que “vol demostrar la unitat de l'Estat espanyol, un país opressor dels drets i les llibertats dels Països Catalans”. A més, es considera “un insult acceptar una fundació que porta el nom de l'hereu de Juan Carlos de Borbón, coronat l'any 1975 per les Corts franquistes”. La caverna mediàtica d'Espanya ja ha reaccionat en contra d'aquesta iniciativa amb una notícia que va aparèixer el passat 3 d'abril al diari El Confidencial.
 
La concentració del 14 d'abril s'afegeix a aquesta campanya de protestes per tal de commemorar el dia en què Francesc Macià proclamà la República Catalana. En aquest sentit, la CUP ha presentat una moció als grups municipals de l'ajuntament de Girona per exigir que es respecti i es faci honor a la tradició republicana de la ciutat de Girona. En concret, demanen que s'enretiri la simbologia monàrquica del saló de plens de l'ajuntament i que es pronunciï en contra de la Fundació Príncep de Girona. El ple se celebrarà el mateix dimarts 14 d'abril a les 8 del vespre, mitja hora després de la concentració a la plaça del Vi, per culminar la reivindicació republicana. S'ha obert ja un esdeveniment al Facebook per tal que qui ho vulgui confirmi assistència a la diada del 14 d'abril.  
 
Són moltes les iniciatives que des de la societat van sorgint per rebutjar tot allò que estigui relacionat amb la monarquia borbònica als Països Catalans. Quan La Caixa, Caixa de Girona, la Cambra de Comerç i la Fundació Gala-Dalí van anunciar la creació de la Fundació Príncep de Girona, de seguida es van fer crides a l'enviament massiu de correus electrònics o a la desactivació dels comptes bancaris a aquestes entitats. Per altra banda, durant la visita dels Reis d'Espanya a Figueres Maulets va organitzar una concentració al Museu Dalí que va ser dissolta pels Mossos d'Esquadra, els quals van procurar un fort desplegament policial en motiu de la visita borbònica. El grup municipal d'ERC el va qualificar de “desproporcionat”. Segons ERC Figueres, els Mossos van retenir dos joves “pel sol fet de dur una samarreta independentista” ja que “cap dels dos es va comportar de manera inadequada” 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid