Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En llibertat amb càrrecs els tres independentistes detinguts a Tarragona

 A més a més, tres militants de Maulets van ser retinguts a Reus per la Guàrdia Urbana la matinada del 4 al 5 de gener
Aquesta matinada, han estat postat en llibertat amb càrrecs els tres militants de l'Esquerra Independentista detinguts ahir al migdia, després d'una performance contra la pressió estètica que imposen les botigues de roba. L'acusació és de desordre públic i desobidiència a l'autoritat, motiu pel qual hauran ser objette d'un procés judicial. Sota aquesta acusació, també s'han inclòs a dues persones més que havien participat a l'acció. Els joves detinguts van rebre ahir al vespre el suport de més d'un centenar de persones, i quan han estat alliberades hi havia una quinzena de persones esperant-les, segon informa Pobleviu.cat

 

08/01/2009 10:51 Política
Els detinguts han denunciat maltractaments i les lesions sofertes per l'agressió policial. Per altra banda, la policia denuncia que quatre agents han estat ferits, i tant l'Ajuntament com els comerciants organitzats, han tancat files en defensa de l'acció policial i criminialitzant els manifestants.
 
A les 17.30h, Unes cent vint persones es van congregar davant de la botiga Bershka, on van succeir els fets, per donar suport a les tres detingudes i les dues persones del col·lectiu que van realitzar una roda de premsa denunciant les agressions policials del matí i exigint l'alliberament sense càrrecs de les tres detingudes. La convocatòria, va captar una gran atenció mediàtica, la qual s'ha pogut copsar aquest matí en les diferents publicacions comarcals, les quals han ofert informacions divergents segons determinats aspectes.
 
A la mitjanit, les tres detingudes han estat posades en llibertat, mentre un grup de quinze persones les esperava als afores de la comissaria de les Gavarres. Des d'allí una portaveu ha denunciat "la constant persecussió que estem patint el conjunt de la militància dissident de la ciutat" i l'abús policial i, alhora, han exigit la llibertat sense càrrecs de les tres detingudes i la fi de la "impunitat policial". Per altra banda, els media han fet públic que dues persones més que participaven en la manifestació també han estat acusades de desodres públics i desobediència a l'autoritat, tot i que, el col·lectiu promotor de l'acció no n'ha trascendit cap informació.
 
Tres militants de Maulets de Reus denuncien la repressió per part de la Guàrdia Urbana
La matinada de traspàs del 4 al 5 de gener, tres militants de Maulets de Reus van ser retinguts per agents de la Guàrdia Urbana a la plaça del Víctor, mentre tornaven cap a casa. Aquests van argumentar que estaven realitzant un control de "seguridad ciudadana" i, després de 3/4 d'hora de retenció, van ser informats que se'ls hi obririen diligències per "falta de daños", tot i que, els joves no van ser informats quin era el motiu d'aquesta acusació. A més, els agents van incautar-los-hi una cinquantena d'adhesius de l'organització que un dels militants duia a la motxilla, sense cap mena de justificació. Per aquest motiu, els joves denuncien que van ser objecte de discriminació "pel sol fet de dur certa simbologia" i que "les acusacions es van fer sense cap mena de prova".
 
A més, els tres membres del col·lectiu juvenil, denuncien que se'ls ha vulnerat la pressumpció d'innocència, ja que, els agents van dir que els motius de les diligències eren "vosotros ja sabeis de que va". A més, denuncien que dos dels quatre agents els van vexar verbalment i es van negar a parlar en català, així com que cap es va identificar als jóvens. Ara, les tres militants esperen rebre una citació judicial, motiu pel qual ja s'han posat en contacte amb un advocat.
 
Comunicat:

La matinada de traspàs del dia 4 al 5 tres militants de Maulets mentre tornaven cap a casa després d’anar a prendre quelcom van ser retinguts a la plaça del Víctor de Reus per la Guàrdia Urbana durant uns tres quarts d’hora per un control de “seguridad ciudadana” que acabà amb obertura de diligències per “falta de daños”.

Des de l’assemblea de Maulets Reus declarem que:

    * No s’informà als tres joves retinguts fins a l’últim moment de que se’ls acusava, i quan ho van fer van afegir “vosotros ja sabeis de que va”, de forma que vulneraren la presumpció d’innocència.
    * Vexació verbal rebuda per dos dels quatre agents.
    * Aquests mateixos dos agents van usar en quasi tot moment la llengua castellana de forma que negaren el dret que com a ciutadans tenim de ser atesos en la nostra llengua.
    * Als agents als qui els retinguts van demanar que s’identifiquessin s’hi van negar, vexant així un altre dret que té el ciutadà.
    * Finalment, denunciem la incautació d’una cinquantena d’adhesius propietat de Maulets.

Per tots aquests motius denunciem que pel sol fet de dur certa simbologia el jovent es perseguit pels cossos de seguretat locals i de l’Estat i que totes les acusacions es van fer sense mostrar cap prova.

Tot i la repressió rebuda Maulets seguirà la seva lluita contra les injustícies socials i nacionals.

Prou repressió al jovent en lluita!

Assemblea de Maulets de Reus, 7 de gener del 2009.
 

 
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid