Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un acte de Justícia i Pau aborda l'ocupació espanyola d'Afganistan i els interessos que hi amaga

 El Centre Delàs del col.lectiu pacifista Justícia i Pau organitza els dies 28, 29 i 30 d’Octubre unes jornades sobre el paper que juga l'Estat espanyol en l'ocupació militar de l'Afganistan. La denúncia del paper de l'exèrcit espanyol en una de les seves tantes ocupancions porta el títol de Què fa Espanya a l'Afganistan? La participació espanyola en la guerra d'Afganistan a debat. L'acte abordarà quines són les excuses i els els motius reals de la guerra d’Afganistan i què amaguen els interessos espanyols en l'operació militar, de la qual en qüestionen la seva legalitat, justificada amb els arguments de portar la democràcia i la llibertat, perseguir a Bin Laden, acabar amb el cultiu de l’opi i la segregació de les dones i altres fal.làcies que permetin controlar una zona de gran importància geoestratègica i revitalitzar l’OTAN.

24/10/2008 18:26 Internacional

La presentació de l'acte apunta a una sèrie de punts que fins ara cap grup polític s'havia atrevit a abordar, ni cap mitjà de comunicació a difondre:

Què fan l’OTAN i les tropes espanyoles a l’Afganistan? Es tracta d’una operació humanitària? de pau? de reconstrucció? El govern manté que les tropes espanyoles no formen part de l’ocupació ni fan accions de combat, sinó que treballen en la reconstrucció del país. Fins avui, l’Estat espanyol ha gastat més de 1.100 milions d’euros en la intervenció militar a l’Afganistan.

Actualment, més de la meitat de la població espanyola veu com a negativa la presencia de tropes a l’Afganistan. És pertinent la participació espanyola a la guerra d’Afganistan?

 Aquests actes es realitzaran els dies 28, 29 i 30 d’Octubre de 2008, a la Sala d’actes de l’edifici «França» de la Universitat Pompeu Fabra, Passeig de la Circumval·lació 8 de Barcelona. (al costat de l’Estació de França) Metro Barceloneta (Línia 4)L'entrada és gratuïta però es recomana inscripció prèvia (delas@justiciaipau.org o 93 317 61 77)


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid