Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Audiencia Nacional espanyola arxiva les causes del Fossar i Barberà per "atacs a la corona"

 Aquest migdia s'ha conegut que Santiago Pedraz, magistrat de l'Audiència Nacional espanyola, ha arxivat la causa oberta contra quatre independentistes acusats d'haver cremat imatges del rei espanyol durant el Fossar de les Moreres d'enguany. El jutge ha arribat a la conclusió que ni l'informe policíac ni les declaracions no demostren la participació dels encausats en la crema. Si la fiscalia no recorre aquesta decisió en tres dies, l'arxivament serà definitiu. L'acusació d'ultratge a la bandera espanyola, en canvi, s'instruirà per la justícia ordinària. També ha estat arxivada la causa contra el Xavier de Barberà, imputat per una pancarta antiborbònica a la seu de l’Ateneu Popular d’aquesta població. Alerta Solidària ha denunciat "La manca de proves i l'excés de zel polític per part dels Mossos de Joan Saura" a la nota de premsa sobre el seguiment que ha realitzat de les gestions judicials d'aquestes dues causes contra independentistes catalans.

22/10/2008 15:51 Política

 

Nota de premsa d'Alerta Solidària sobre l'arxivament de les dues causes per "atac a la corona"

Tan ràpid com absurd. En menys d’una hora, quatre independentistes han resolt el tràmit de la declaració davant el Jutjat Central d’Instrucció núm. 1 de l’Audiència Nacional. Eren les 11 del mati i han hagut d’esperar-se fina a les 12’45 per rebre la notificació: l’Audiència Nacional, a l’espera del possible recurs de la fiscalia, arxiva la causa i passa el cas als jutjats ordinaris de Barcelona. Així, el tribunal polític de Madrid entén que no hi ha proves per jutjar els quatre independentistes per la crema de fotografies del rei. Ara, els jutjats de Barcelona hauran de dir si s’interessen o no pel delicte de cremar banderes.

 

Manca de proves, excés de zel polític per part dels Mossos de Joan Saura

La única prova aportada pels Mossos és un abstracte informe que denota urgència per encausar persones que, conscientment saben que no poden ser ni jutjades per l’Audiència Nacional (per no ser competent en algunes matèries com la crema de banderes) i conscients també que cap d’elles era autora material de la crema de les fotografies del rei ni de les banderes.

 Els imputats només han respost, i en català, les preguntes de l’advocada de la defensa, Montserrat Salvador. Tots ells han negat haver cremat fotografies o banderes el passat 11 de setembre tot i que, a mode de reafirmació, un d’ells ha afirmat, com consta en l’acta, que no haver-ho fet “no vol dir que no recolzi aquest tipus d’actes”.

Aprofitant la visita forçada al tribunal d’excepció, l’advocada ha tingut accés al sumari contra en Xavier de Barberà, imputat per una pancarta antiborbònica a la seu de l’Ateneu Popular d’aquesta ciutat. La sorpresa ha estat saber que, malgrat que dels jutjats de Cerdanyola avisaven ahir que la causa havia estat acceptada a Madrid, aquesta va ser arxivada sense cap notificació el dia 15 de juliol. Per tant, bona notícia també per a en Xavier i es confirma que la declaració que va haver de fer el passat 22 de setembre era un simple muntatge per a escarni polític ja que no tenia cap sentit jurídic.

Des d’Alerta Solidària recordem que la cita més important ara, en l’onada repressiva borbònica és la del proper dimecres, dia 29, en que 16 persones seran jutjades per solidaritzar-se amb els primers processats. Tots 16 van cremar fotografies del rei i no se’n penedeixen.

Alerta Solidària fa una crida a participar en els propers actes de suport a Girona (dia 28) i a altres ciutats dels Països Catalans el vespre del dia 29.

Per saber-ne més:

Les quatre persones acusades de cremar imatges del rei al Fossar citades a declarar el 21 d'octubre. Llibertat.cat 

L'Audiència Nacional ordena la citació de 4 persones per la crema del retrat del rei al Fossar. Llibertat.cat 

El jove antimonàrquic de Barberà ha declarat avui davant del jutge Llibertat.cat

Jornada Solidària a Barberà del Vallès Llibertat.cat

"Des del primer moment les candidatures han mostrat suport i ajut, destacant l’empenta de Badia" Entrevista a Llibertat.cat

Jutgen un veí de Barberà aquest dilluns per una pancarta antimonàrquica. Alerta Solidària

Concentració de solidaritat amb el Xavi al ple de Barberà del Vallès LLibertat.cat

EUiA i el PSC eviten que prosperi una moció a favor de l'antimonàrquic encausat a Barberà Llibertat.cat

Concentració i moció en solidaritat amb el Xavi de Barberà del Vallès Llibertat.cat

La policia local de Barberà del Vallès ( PSC-EUiA-ICV) acusa un jove d'"injúries" a la corona Llibertat.cat

Símbols com a arma llancívola

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid