Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Actes del Correllengua'08

(Actualització 29.10.08) La dotzena edició del Correllengua, organitzada per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL)es va presentar el passat mes de juny al Castellet de Perpinyà en el marc de lacommemoració del mil·lenari de la consagració de l’Abat Oliba. La flama es va encendre a Cuixà el passat 28 de juny, coincidint amb la inauguració del Memorial per la Pau. D'ençà va recorrent el país oer generar més consciència nacional. El Correllengua'08 finalitzarà el proper 8 de novembre a Perpinyà


 

03/10/2008 01:05 Política

Divendres, 3 d'octubre 

Argentona (Maresme)
20.30_ Saló de Pedra_ Inauguració Exposició Memorial Joaquim Ripoll iCasals21.00_Saló de Pedra- Presentació del llibre Vine al sud! Guialúdica del País Valencià a càrrec de Núria Cadenas. 


Montcada i Reixac (Vallès Occidental) 

Montcada i Reixac (Vallès Occidental)

 

 

 

 

 

 

 

Piera (Anoia) 

Sallent (Bages) 

Torrent (Horta Sud) 

Vilafranca del Penedès (Al Penedès)

 

Dissabte, 4 d'octubre

http://www.valldigna.cat MANUEL (La Ribera), BARXETA (La Costera), “Pla de Corrals”, Barx, Simat, Benifairó i Tavernes (La Valldigna). 

 

 

 

 

 

 

Argentona (Maresme)
19.00_Església de Sant Julià_ Concert de corals.
21.00_Centre Parroquial_ Arrossada popular23.00_Plaça de l'Església_Concert de Carles Belda i el conjunt Badabadoc 

correllengua_2008 Balaguer (Noguera)
Concentració, grallers, bastoners, gegants, sardanistes, foc, marxa detorxes, audició de la Muixeranga, cercavila pels carrers del barriantic, sopar popular, concert a la nit, begudes de la terra i un llargetcètera. Tot ja és a punt per al Correllengua'08 a la ciutat deBalaguer. 

Coincidint amb aquesta convocatòria, el CasalPere III llença una campanya de sensibilització associada alCorrellengua després d'un any en què s'han tirat endavant diversesiniciatives encarades a la integració dels nous catalans en la societatdel nostre país. Sota el lema "Futur, llengua i nació", enguany tindranespecial protagonisme aquests nous membres de la nostra nació, quetambé participen en la creació d'un projecte de futur per als PaïsosCatalans.

Els rostres de la Bahija, del Mamadou, del Bakary i dela Tresa, que s'han prestat voluntàriament a la campanya i que són unexemple d'una voluntat d'integració exemplar a la societat balaguerina,són la imatge del Correllengua d'enguany.En poc temps us donarem més detalls sobre el programa del Correllengua, i us exposarem els cartells d'enguany en què es detalla. 

Mataró (Maresme)
El correllengua enlluerna a la multitud en el seu dotzè any. Mataró es va unir als actes del Correllengua per promoure el reconeixement de la llengua catalana  Tot Mataró 

Elx (Baix Vinalopó)
La Universitat Miguel Hernández (UMH),en col·laboració amb l'Institut Municipal de Cultura i l'Associació elTempir d'Elx, han organitzat un concert de rock per a eixe dia, apartir de les 11 de la nit en la rotonda del parc municipal. Al concertparticiparan la Gossa Sorda, Naraina i Rosa-Luxemburg. A més, serviràcom a acte de benvinguda als nous estudiants, per la qual cosal'entrada serà debades per als 100 primers estudiants que recullen lainvitació, i per al personal de la UMH.

Cullera (Ribera Baixa)
culleracorreCercavil·la reivindicatiu que començarà a les 19:30 des de la porta delCasal Jaume I i que finalitzarà a la Plaça Andrés Piles.  En acabant,s’ha organitzat un sopar popular al pàrquing Enrique Chulio i enacabant un concert de folk i rock valencià on particiaran els grupsTira-li Folk, Skapa’t i La Taronja Metàlica. En acabant, s’haorganitzat un sopar popular al pàrquing Enrique Chulio i en acabant unconcert de folk i rock valencià on particiaran els grups Tira-li Folk,Skapa’t i La Taronja Metàlica.

 

Un any més, amb l’arribada el Correllengua volem reivindicar que eltreball per la llengua i per la cultura, per la identitat del nostrepaís, queda en mans de les associacions i de les persones que creiemrealment en elles, que hem fet possible l’ensenyament en valencià, laxarxa de repetidors de TV3 que ara ens volen tancar, el reconeixementlegal de la unitat de la llengua i de la denominació de català, majorsquotes d’ús social, i garantir la seua transmissió generacional. 

Organitza: Assemblea de Joves de la Ribera Baixa – CAJEI

 

La Llacuna (Anoia) 


Piera (Anoia) 

Sallent (Bages)

Vilafranca del Penedès (Al Penedès)

 

 

 

Diumenge, 5 d'octubre
Argentona (Maresme)
11.00 a 13.00_Plaça de Vendre_ Jocs Infantils
12.00_Saló de Pedra_Lectura ininterrumpuda del llibre El Carrer Gran.El meu pati d'estrelles de Joaquim Ripoll i Casals17.00_CentreParroquial_ Espectacle infantil, El ratolí Pérez a càrrec de laCompanyia Imaginari. ORGANITZA XARXA.20.00_Centre Parroquial_Cinema enCatalà. ORGANITZA CENTRE PARROQUIAL

Castellar del Vallès (Vallès Occidental)


La Llacuna (Anoia) 


Piera (Anoia) 

Sallent (Bages)

Vilafranca del Penedès (Al Penedès)

 

Dimarts (7) i Dimecres (8) 
- BENISSANET (Ribera d'Ebre)

- Campello (Alicantí)

Més de mil persones assisteixen a la representació escolar del 9 d’octubre i el correllengua. Vilaweb 

Dimecres, la Flama del Correllengua arriba a 13 poblacions de les comarques de Castelló. Vilaweb 


Dijous, 9 d'octubre
Mont-roig del Camp 

- 2/4 de 6 de la tarda a la Biblioteca Joan Miró:Contacontes a càrrec de Llibertat Roca que explicarà el conte: “Un collaret de gotes de pluja”, aquest dia s’entregaran els premis del I Concurs de dibuix de l’11 de Setembre 

 

Divendres, 10 d'octubre
Olvan (Berguedà)
15h - Correllengua Escolar al pati de l’escola, amb l’espectacle “Dansamon” del Grup d’Animació Corrandes

Reus (Baix Camp) 

- A les 7 del vespre al Casal Foment: Presentació del llibre "Temps de transició", a càrrec del seu autor Jaume Renyer Alimbau. 

Falset (Priorat) 

- A 2/4 de 7 del vespre a la Biblioteca Salvador Estrem Fa: L'Hora del conte, amb rondalles populars dels Països Catalans. 

Marçà (Priorat)

- A les 8 del vespre al Casal Municipal: Xerrada sobre la figura del Carrasclet a càrrec de l'historiador Jaume Borràs.

AMPOSTA (Montsià)

Crònica de Maulets 

 

 

Dissabte, 11 d'octubre
Olvan (Berguedà)
12h - Documental de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL)
14h - Dinar de mongetes i botifarra17h - Tarda de cinema
23h - Nit de PD’S a l’Ateneu


Reus (Baix Camp)

- A 2/4 de 4 de la tarda des del Mercat Central: Rua de cotxes del Correllengua fent el Tomb de Ravals.

- A 2/4 de 6 de la tarda a la Plaça del Castell: Xocolatada, contacontes a càrrec de Llibertat Roca, que explicarà el conte "Un collaret de gotes de pluja" i gimcana per la llengua. 


Marçà (Priorat)

- A les 10 del matí a la Plaça de la Quartera. Parada de llibres i publicacions sobre el Priorat i Fira d'intercanvi de llibres. Exposició sobre Montserrat Roig

- A 2/4 de 7 del vespre des del Carrer Miquel Barceló (el Pont). Cercavila pels carrers del poble amb la participació d'entitats de tota la comarca: grallers, gegants, diables, tambors...Lectura del manifest del Correllengua, a càrrec de Salvador Palomar.Xocolatada i entrega dels Premis del Concurs de Caçaparaules a la Plaça de la Quartera

- A les 12 de la nit a la Sala Polivalent. Concert amb les actuacions de Josep Lluís Notari i Miquel del Roig. Entrada gratuïta. 

Avinyò (Bages)

Navàs (Bages)

corre3Entitats i ciutandans navassencs fan de l'edició del Correllengua a Navàs un èxit, de caire festiu i reivindicatiu. El grup sardanista deNavàs, Els geganters, els bastoners, i músics del poble van participari actuar per la llengua i la cultura catalana. Els hereus i les pubilles van ser els encarregats de fer els parlaments

A les 5 de la tarda va començar el Correllengua 2008, amb jocs per la mainada. Durant la tarda el grup sandanista de Navàs va ensenyar aballar sardanes a xic i grans. Els gegants i les bastoners van fer unapetita actuació que es va cloure amb la ballada d'una gran sardana conjunta amb les entitats i el públic assistent. Al vespre, 200botifarres va servir de sopar als assistents i va precedir el concertde música que van oferir diferents grups de música del poble i la comarca. L'entitat la Ceba de Navàs va ser la propulsora delCorrellengua amb el suport de diferents entitats de la vila. 

 


Diumenge, 12 d'octubre
Marçà (Priorat)

 2/4 de 9 del matí a la Plaça de les Arenes de Marçà

Caminada per la Ruta del Carrasclet

A les 7 del vespre al Casal de Marçà

Presentació del llibre "Ni Nadal, ni Setmana Santa. El Camp: deu anys d'opinió crítica", a càrrec de Toni Orensanz, Xavi Garcia i Miquel Perelló

ALCANAR (Monsià)

 

unitariDivendres, 17 d'octubre
TORTOSA (Baix Ebre)

són necessàries les ordenances del "civisme"?
 debat amb la participació de:
Rosa Cid
Regidora de Governació de l'Ajuntament de Tortosa (Convergència i Unió)
Ernest Valls
Àrea de Governació de l'Ajuntament de Tortosa
Nacho Romero
regidor de la Candidatura d'Unitat Popular a l'Ajuntament de Berga
Jaume Asens
advocat i president de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats de Barcelona

19:00h // Biblioteca Marcel·lí Domingo (Tortosa)

Navarcles (Bages) 

Callús (Bages)

Berga (Berguedà)
11h - Concert d’”Igeia” (Berga) a la Plaça Maragall. 

 

 

 

Dissabte, 18  d'octubre
L'Aleixar (Baix Camp)

- a les 8 del vespre: Xerrada sobre la llengua catalana durant l'Edat Mitjana 

 

Berga (Berguedà)
17:30h - Arribada de la Flama del Correllengua a la Plaça de Sant Pere i baixada pel Carrer Major amb la Xaranga del Casal Panxo.

18h - Animació infantil a la Plaça de Sant Joan, a càrrec del grup “Koloraines”, que presenta l’espectacle “La flama del Canigó”.

A continuació, lectura del Manifest del Correllengua i xocolatada popular.

 

Vinyols i els Arcs (Baix Camp)

- 9 del vespre al Casal: Sopar popular i concert amb l'actuació del grup No suquem Mai i Dj. Mamarratxo. 

Navarcles (Bages)
Callús (Bages)

 


Diumenge, 19  d'octubre
L'Aleixar (Baix Camp) 

- A la 1 del migdia a la Plaça de l'Església: Lectura del manifest del Correllengua i cercavila amb els elements festius pel centre del poble 

- A les 8 del vespre. Actuació musical. Entrada gratuïta 

Callús (Bages)
Divendres, 24 d'octubre 
Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat)
22.15h: Representació "Mil anys en deu dits", el musical de la història de Sant Feliu al Centre Parroquial.

Informació a: www.milanysendeudits.com

Sinopsi: La Roser es discuteix sempre amb els seus pares, que són segrestats per l'amo del temps. Si els vol recuperar haurà de conèixer la història de la seva ciutat viatjant pel seu passat de segle en segle a través d'un xiulet màgic buscant la "clau". Durant el seu viatge coneixerà personatges reals i interactuarà en anècdotes famoses de la història de Sant Feliu de Llobregat, ciutat que ha anat creixent gràcies a la base popular de la pagesia.
12 cançons originals, més de 40 persones a l'escenari.
- Sabadell (Vallès Occidental)

 


Dissabte, 25  d'octubre

Barris d'Horta-Guinardo de Barcelona (Barcelonès)

Correllengua d'Horta '08
dissabte 25 d'octubre a la Pl. Eivissa

11.00 - Activitats Infantils
- Jocs
- Tallers
- Animació
12.30 - Arribada de la flama:
- Parlaments: Coordinadora d'Associacions per la Llengua - Horta; Desideri Díez, historiador d'Horta
- mostra de cultura
14.00 - Dinar Popular (amanida, botifarra amb seques, postre i moscatell)
18.30 - Cercavila - A HORTA DEFENSEM LA LLENGUA!
- Diables
- Tabalers
- Gegants
- Grallers

... durant tot el matí hi haura Fira d'Entitats amb entitats del barri d'Horta i de tots els Països Catalans

organitza: Coordinadora d'Associacions per la Llengua - Horta

Assemblea de Joves Horta-Guinardó (CAJEI)

Barri de Sants de Barcelona (Barcelonès)

Aquest proper dissabte, 25 d'octubre, arribarà el Correllengua als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Els actes previstos es faran a la plaça de Sants. El programa d'activitats el podeu veure a "llegir més".
10,00 h Construcció d’un mosaic gegant al Ciclista
10,30 h Traca d’inici del Correllengua.
11,00 h Obertura de carpes explicatives i participatives: Projectes “Parlem”
             i “Xerrem”, Sants 3 Ràdio, Guspires, Esplais, Corals, Castellers,
             ADEC, APPEC  i Secretariat d’Entitats. Exposició “100 anys estelada”
11,00 h Exhibició grups de puntaires, Teatre de Titelles i conta contes i
             activitats al Rocodrom
13,30 h Actuació Bastoners de Sants
14,30 h Dinar Popular : Crema als dos colors(patata i carbassa d’Organyà)
                                       Amanida de tardor amb llengua per la llengua
                                       Carn magra de porc amb bolets.
                                       Coca de la terra amb got de moscatell
16,00 h Actuació Castellers de Sants
17,00 h Tallers d’Esplais i Teatre de Titelles i continua l’activitat al
             Rocodrom.
17,30 h Recital de poemes amb acompanyament de violoncel i tenora
19,00 h Parlament i Manifest del Correllengua, Cant Coral i Xocolatada
21,00 h Invocació Nit de Bruixes i Correfoc pels carrers de Sants
22,00 h Concerts (Grup El Belda i conjunt Badabadoc i els Kumbes del
             Mambo a l’auditori de Cotxeres.
També:
             Pastís del Correllengua a les pastisseries del barri.
             Mostra d’artesania als voltants de la Plaça de Sants.
             Treballs infantils sobre el Correllengua a les escoles

 


Montbrió del Camp
- A les 5 de la tarda: Contacontes a càrrec de Mercè Pena. 

- A les 10 de la nit. Representació de l'obra de teatre "Després de la pluja", a càrrec del grup.  Els passarells d'Alforja.

- A la nit del dissabte 25 a diumenge 26 a 2/4 d'1 de la matinada: Discocat amb Dj. Mamarratxo 

Riudecols
- A la tarda a l'urbanització Riu-clar. Pintada d'un mural per la llengua

Gironella (Berguedà)
16h - Xerrada
17h - Sisones i Mª Àngels fan valls tradicionals i ensenyen a ballar
19h - Poesia amb Enric Casasses i Tomàs Àrias
21h - Sopar popular
22:30h - Concert de CESK FREIXES
00:00h -  Niçu + Pol tamarit

- FLIX (Ribera d'Ebre)

 - Prats de Rei (Anoia)

- L'ALDEA (Baix Ebre)

-TIVENYS (Baix Ebre)

 

- Vall de Tenes (Osona)
16:30 Plaça de la Vila (Parets del Vallès)
Lectura de poemes de Pere Quart
Arribada de la flama i lectura del manifest.

17:30 Plaça del Voluntariat (Lliçà de Vall)
Lectura de poemes de Pere Quart
Arribada de la flama i lectura del manifest.

18:30 Acte central a l'Aliança (Lliçà d'Amunt)
Arribada de la flama i lectura del manifest
Joc "fem diana al català" amb Marisa Raich
Presentació del programa de Voluntaris per la Llengua
Dictat de català
Sorteig d'una panera de productes de la terra

A partir de les 21:30: Botifarrada popular
Concert amb Aleix Garriga & Xavier d'Edimburg

Organitza: Comissió del Correllengua de la Vall del Tenes

Amb la col·laboració de: Ateneu l'Aliança, Col·lectiu Destorb, Ateneu Popular de Parets, Voluntariat per la Llengua

 

 

Diumenge, 26  d'octubre
Montbrió del Camp

- A les 6 de la tarda: Projecció de la pel·lícula "La Plaça del Diamant", basada en l'obra que du el mateix nom de M. Mercè Rodorera.

 

Dimecres, 29 d'octubre
- DELTEBRE (Baix Ebre)

-Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès)
Presentació del Correllengua a càrrec d'una membre de la CAL. Lloc: Ateneu Popular Júlia Romera (c/ Santa Rosa, 18)

Dijous, 30 d'octubre 

Cerdanyola (Vallès Occidental)

19.00h Acte constitució de parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua

19.30h Presentació del llibre Estan bojos, aquests catalans. A càrrec le les dues autores Fúlvia Nicolàs i Maialen Arriaga

20.00h Inauguració exposició de fotografies del concurs Enfoca i dispara!

 

Divendres, 31 d'octubre 

Prats de Rei (Anoia)

 

Dissabte, 1 de novembre 
agramuntc Agramunt (Urgell)

19h Presentació del llibre "Nosaltres els Catalans" a carrec de Víctor Alexandre
21h Concer amb Cesk Freixas

La Pobla de Lillet (Berguedà)
11h - Gimcana infantil per tot el poble amb la col·laboració de l’Esplai de Guardiola
12h - Pintada del mural del Correllengua al poliesportiu (sobre les piscines)
16h - Cercavila per tot el poble amb grallers i gralleres.
17h - Joc de les bitlles catalanes i la pilota valenciana al Parc Xesco Boix i concert.

 

 

-Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès)

Cercavila amb entitats de cultura popular i traidicional de la ciutat
(castellers, trabucaires, draconaires, etc.)
Actuació de la Colla Bastonera Pica-dits
Arribada i lectura de manifest a la Plaça Manent (davant del CTPC)
En acabat castanyadai música d'ambient.
Lloc: Plaça de la Vila i Plaça Manent

-Badalona (Barcelonès)

17 h - Festa infantil: la flama :: jocs de la llengua :: xocolatada :: diables...

Lloc: Parc de la Bòbila (La Morera)

http://calbadalona.bloc.cat/

 

 

Diumenge, 2 de novembre
Agramunt (Urgell)
11h Desfilada popular
12 Espectacle infantil a càrrec de "Campi qui pugui"

 

Dimarts, 4 de novembre 

-Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) 

Xerrada sobre la situació sociolingüística a Gramenet, a càrrec del CNL
L'Heura.
Entrega de premi al gunayador/a del concurs fotogràfic (veure bases i
cartell a
http://correllenguagramenet.blogspot.com)
Lloc: Centre Excursionista Puic Castellar (c/ Sant Josep, 20)

 

Dissabte, 8 de novembre 

Cloenda del Correllengua'08 a Perpinyà: "Esborrem el Tractat dels Pirineus" 

 

Dissabte, 15  de novembre
Vandellòs

- A les 12 del migdia: Cucanya per la canalla i sardanes

- A les 7 del vespre: Xerrada i inauguració d'una exposició.

- A 2/4 de 10 de la nit: Sopar popular i actuació del cantautor Miquel del Roig 

 

Per saber-ne més:

Correllengua 2008 a St. Guim de la Plana bloc Semblant esperances

El Correllengua arriba per primer cop a la comarca del Priorat. Llibertat.cat 

El Correllengua a les Terres de l'Ebre.

El Correuniversitats arriba a les universitats de Barcelona. Llibertat.cat 

La 12a edició del Correllengua en el marc de la commemoració del Mil·lenari de l'Abat Oliva. Llibertat.cat

El Correllengua'08 s'inicia amb la inauguració del "Memorial de la Pau Abad Oliba" a Cuixà. Llibertat.cat

El Correllengua'08 recorrerà més de sis-cents pobles per generar consciència nacional. Llibertat.cat

17a Marxa de la Llibertat al Canigó per la Diada Nacional de Catalunya. Llibertat.cat

La 12a edició del Correllengua es posa a caminar a Blanes. Llibertat.cat 

El Correllengua arriba a Barcelona amb un col·loqui sobre el català Llibertat.cat 

El Correllengua arriba a l'Alt Camp Llibertat.cat 

Presentació del Correllengua al Bages. Llibertat.cat

"Independentistes de la Safor" fa una crida a la participació dels actes del Correllengua Llibertat.cat 

Una regidora del Bloc i dos joves agredits durant el Correllengua a Gandia. Llibertat.cat

El Correllengua arriba a l'Horta. Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid