Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, juliol 2008

Aquest juliol hem vist com s'ha volgut tancar el Cal Macarró de Calaf, on s'ha arribat a una vaga de fam. A Luz de gas es celebrava un concert per salvar l'històric bar Pastís. I l'ajuntament de Sabadell ha pressionat fins al canvi de lloc un concert, amb entrades ja exhaurides, massa radical per a la seva pell.

Una mica paradoxalment, al Teatre Romea de Barcelona s'hi ha fet el Silencia, un recital per la llibertat d'expressió, una iniciativa de poetes, cantants, Amnistia Internacional i Reporters sense Fronteres.

12/08/2008 13:23 Harmonies de lluita
Com a contrapunt hem sabut que el festival Cantautors a Torrent ha tornat a omplir un altre any, que s'ha celebrat el segon AlterCat 08, un concurs de músics catalans de la Vall de Lord, i també que s'ha posat en marxa la primera edició del Rock Penat, a Vila-Real, per potenciar que els grups cantin en la seva pròpia llengua. Cada mes es segueix movent el panorama, tot i les inclemències de l'administració dels governants.

El darrer Anuari de la Música confirma la tendència a l'alça de la musica en directe i la caiguda de l'adquisició de musica en format físic. La patacada es preveu prou renovadora, i el futur del mercat musical sembla clar que és a través de la xarxa, doncs els números així ho indiquen.

Els Aluminosis des del Maestrat, han enregistrat el que serà un DVD en motiu del seu 10è aniversari, a la presentació del seu darrer Agrorock III, a l'Aplec dels Ports d'enguany.
El grup basc d'ska i reggae amb acordió, Trikizio, ha debutat amb EusCat, un compendi de versions populars dels Països Catalans i d'Euskal Herria, intercanviant-ne les llengües i agermanant les dues nacions.

La Bundu band és un grup format per un exmembre d'Skafam, que conjuga el reggae, el jungle i la gralla en un conjur llibertari. El concepte també és revolucionari, doncs enlloc d'editar discs, van compartint els temes a la xarxa, a mida que els van enregistrant. Ara que ja tenen 13 temes, es posaran a presentar-los en directe.
Els FP de Vic ja han tret el seu primer llarga durada de punk rock de la plana, Ciment
característic, on les melodies vitalistes i canviants contrasten amb un missatge critic i corrosiu, sobre el medi ambient, els prejudicis, les addiccions, etc.

Els barcelonins Antagònics, tot i ser formats el 2007 ja han començat a presentar el seu primer llarga durada, Work in progress..., on s'hi pot sentir un rock alternatiu, rebel i inconformista, a base de potència i melodia.
De Vilobí d'Onyar arriben els Trash-Kat i la seva maqueta Llibertat d'expressió. El seu trash metal, també en castellà, clama per la llibertat d'expressió, pel dret a decidir i contra la repressió policial, entre d'altres.

De l'allau de grups que s'esperen a després de l'estiu per llançar les seves novetats, s'hi afegeix Nan roig i el seu segon Via fora, del que han penjat quatre temes molt potents i amb un so més treballat.


RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat
 
Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 
 
 
 
 
 
- Harmonies de lluita, desembre 2007
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid