Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El TGV també genera esquerdes a Santa Oliva i tremolors al barri Nou del Vendrell

Les obres del TGV causen danys als terrats d'algunes masies a Vilademuls (Pla de l'Estany). Reparacions al Prat de Llobregat i l'Espluga de Francolí
Si fa uns dies els veïns de Vilafranca del Penedès es queixaven per les esquerdes que havien aparegut en diversos habitatges, ara  és el cas del municipi de Santa Oliva, al Baix Penedès, on alguns veïns han detectat també esquerdes en els seus immobles una vegada acabades les obres, i pressuposen que es deu als tremolors que genera el pas del TGV molt a prop dels seus habitatges. Tremolors que també han detectat els veïnat del barri Nou Vendrell de la capital del Baix Penedès.

26/08/2008 13:10 Territori
Amb les obres del TGV a Santa Oliva (Baix Penedès) ja van tenir problemes, però es van solucionar. Ara, després de sis mesos en funcionament, alguns veïns han detectat noves esquerdes en els seus habitatges. Cal afegir que l'Ajuntament de Santa Oliva encara està negociant  per tenir pantalles acústiques, ja que hi ha una part del terme municipal molt propera a la via.
 
Al barri Nou Vendrell, les cases més properes a la línia del TGV  tremolen quan passa un. Durant les obres també van apareixer esquerdes en alguns immobles. L'Ajuntament del Vendrell, per la seva part, ja ha dit que en cas que els veïns vulguin reclamar tornaran a estudiar els casos i els assessoraran en el que calgui.
 

Les obres del TGV causen danys als terrats d'algunes masies a Vilademuls.

Les voladures que es fan per les obres del TAV per construir un túnel  a zona del veïnat de Monells, al terme de Vilademuls, van causar dijous danys als terrats de dues de les tres masies que hi ha. El propietari d'una d'aquestes cases, el mas Salleras, diu que l'impacte de la voladura va ser molt gran i que moltes pedres –algunes de la mida d'un meló– van caure a tocar la casa. «La sacsejada, aquest cop, va ser molt gran i no s'adopten prou mesures», es va queixar.

Per això, els propietaris del mas Salleras han avisat els Mossos d'Esquadra i també un notari perquè facin un informe. Volen demanar indemnitzacions pels danys. A la zona de Monells, a tocar el rec de la Casinyola, ja s'han fet diferents voladures però la de dijous va ser especialment «forta i exagerada». «Habitualment ens avisen, però si no troben ningú no diuen res i tampoc poden acordonar la zona perquè hi vivim i això fa que et puguis trobar les pedres a sobre», es lamenta Miquel Àngel Sirestes. Al marge dels dos impactes que ha rebut el teulat de la casa, a tocar una de les parets hi ha una vintena de pedres de la mida d'un puny. «La vegetació i les alzines han impedit que arribés més metralla», comentava.


 
Reparacions al Prat de Llobregat i l'Espluga de Francolí
El mes de juliol passat el president de l'Adif, Antonio González, es va comprometre a reparar tots els immobles del Prat  de Llobregat afectats per les obres del TGV, un cent quaranta del Nucli Antic, i no només els quaranta previstos en un principi. La Universitat Politècnica serà l'encarregada d'establir quins habitatges s'han de reparar. L'associació veïnal del Nucli Antic ha rebut amb sorpresa i indignació la notícia, perquè les reclamacions fa temps que són sobre la taula i ara se'ls obligarà a repetir el procés. A banda, Adif també s'ha compromès a fer-se càrrec de la restitució de les zones públiques afectades pel TGV.
 
Les obres del TGV al seu pas per la Conca de Barberà també van portar alguns maldecaps en el seu dia. És el cas del celler de la cooperativa de l'Espluga de Francolí, on amb les voladures es van esquerdar algunes parets i les mateixes tines del vi. Adif, després de les queixes del celler, va assumir que una part dels danys havien estat provocats per l'empresa, i els van abonar entre 4.000 i 5.000 euros. Ara, el celler té un projecte a realitzar en tres anys valorat en 800.000 euros, que té com a objectiu acabar de consolidar la construcció i adequar els interiors. El Departament de Cultura possiblement aportarà la meitat del pressupost.
 
Per saber-ne més:
 
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid