Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les adjudicacions del Consell en el circuit de F1 superen a les d'infraestructures sanitàries

La Generalitat valenciana destina 69,5 milions al traçat i 69,3 a hospitals i centres de salut aquesta legislatura, segons informava ahir el diari Levante.

L'article signat per Francesc Arabí, deia que la febre de la Fórmula 1, incubada a la calor de la Alonsomanía, també ha atrapat als comptes públics de la Generalitat.

06/07/2008 02:04 Territori
La prioritat que el Consell atorga al Gran Premi d'Europa -l'última manifestació dels grans esdeveniments sobre els quals se cimenta l'arquitectura política del Govern de Camps- així com necessària celeritat en l'execució de les obres del traçat del circuit urbà han dut a la Generalitat a adjudicar en els últims dotze mesos (des de les eleccions autonòmiques) obres per 69.589.749 euros en els diferents projectes que conformen el València Street Circuit.
 
La quantitat, canalitzada a través de l'empresa pública Ens Gestor de la Xarxa de Transport i de Ports de la Generalitat (GTP), no és ni molt ni poc. Simplement és lleugerament superior als 69.366.399 euros que, en el que va de legislatura, ha invertit la Conselleria de Sanitat en obra nova i de millora dels hospitals, centres de salut i infraestructures sanitàries valencianes en general. A la inversió del GTP cal afegir altres 13,2 milions d'euros aportats per l'Estat, via Autoritat Portuària de València, la major part destinats al pont giratori que permetrà als bòlids creuar el canal de la dàrsena interior. Part dels drets d'explotació de la prova automobilística (drets d'imatge i el merchandising) seran gestionats per l'empresa privada Valmor Sport (participada per Bancaixa, Fernando Roig i Jorge Martínez Aspar) en canvi del pagament d'un cànon de 26 milions d'euros al patró de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone. És la quantitat pactada per a la prova que es disputarà els dies 22, 23 i 24 d'agost. En la resta de les sis edicions incloses en el contracte s'anirà incrementant aquesta quota fins als 43 milions d'euros. Com resposta a les crítiques de l'oposició que amb diners públics s'està impulsant un negoci privat, el Consell ha argumentat que els promotors del PAI del Grau, pels terrenys dels quals discorre una part del traçat, haurien d'assumir la part proporcional que els correspongui com càrregues d'urbanització. Es dóna la circumstància que entre els propietaris d'aquest sòl figura la pròpia Bancaixa, sòcia de Valmor Sport. D'aquesta forma, la Generalitat preveu recuperar una part de les inversions escomeses en aquest sector, que arriben a tres quartes parts del total que es gastarà, mentre que el capital destinat a la Marina Juan Carlos I òbviament no es recuperarà. El Consell va aprovar el passat 29 de febrer avals per un import global de fins a 60 milions d'euros per a garantir els crèdits del GTP amb els quals plantar cara a les infraestructures de la Fórmula 1. Entre les adjudicacions del circuit aprovades per la Generalitat en l'últim any destaquen els 31,7 milions destinats a la connexió entre l'Albereda i l'Avinguda de França i el Port, una partida que absorbeix més d'un terç de la inversió total.
 
Reformes i obra nova sanitària
En la lectura de les despeses en obres sanitàries, el projecte que es duu el palmell és el nou Hospital de Gandia, les obres del qual van ser adjudicades al juny de 2007 -un mes després de les eleccions autonòmiques- per més de 40 milions. Una xifra que representa el 58% del total destinat a la millora de centres de salut i hospitals valencians, a més d'obra nova sanitària. La resta dels projectes fins a un total de 36 partides adjudicades en el que va de legislatura representen menys de trenta milions d'euros. Al costat de reforma d'hospitals valencians com La Fe, Dr Pesset, Arnau de Vilanova o Verge dels Lliris, d'Alcoi, s'han resolt concursos d'obra per a la construcció de centres de salut en els barris de Orriols, Benicalap o Nou Moles, a València, així com a Saix, Alcàsser, Almassora o Almàssera. En tots els casos per quantitats que oscil·len entre el milió i mig i els tres milions d'euros. 

 

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid