Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Revifa la campanya “Pel Català a l’Escola”

15.03.07 Diferents entitats vinculades al món de l’educació formal han rellençat la campanya “Pel Català a l’Escola”, per tal de fer front a la possibilitat que acabi acceptant-se la introducció de la tercera hora de llengua castellana en l’educació primària a Catalunya. En roda de premsa celebrada a la sala d’actes de la seu d’Òmnium Cultural, membres de la campanya han exposat els motius que els han portat a revifar aquesta campanya nascuda inicialment davant l’aprovació de la Ley de Calidad per part del Partido Popular.
 

15/03/2007 17:03 Política
L’aprovació del Decreto de Enseñanzas Mínimas per part del govern espanyol, i de forma molt especial, les declaracions de la conselleria d’educació principatina en les quals es mostrava receptiva al fet d’introduir una nova hora en llengua castellana a l’educació primària en un decret propi, sumat a les espontànies adhesions que van començar a rebre a través de la plana web de l’anterior campanya en defensa de la llengua i l’educació catalana, han fet que bona part dels i les impulsores, que s’havien anat trobant arran d’aquesta polèmica, es decidissin a rellençar-la.

En roda de premsa, des de la campanya Pel Català a l’Escola s’ha presentat el nou manifest, que espera que sigui un toc d’atenció a la Generalitat de Catalunya per tal que aturi la política uniformitzadora del govern espanyol, alhora que fa una crida a la societat civil, i a la comunitat educativa de forma més particular, a mostrar el seu rebuig i inclús a desobeir aquestes normatives en cas de tirar endavant, des de la premisa que cal defensar el model d’escola catalana, vigent al llarg dels darrers 30 anys i provinent del consens entre la comunitat educativa.

En aquest sentit, des de la campanya s’argumenta que des de l’estat en nega la “persistència de les dificultats que impedeixen l’extensió de l’ús social del català” pel que considera que la normalització del català a l’escola és una peça clau, encara pel programa d’immersió lingüística, que no ha suposat cap problema tal com han reconegut diferents organismes internacionals. Més enllà, apunten que la “societat catalana és una comunitat d’acollida que està rebent una gran afluència d’alumnat nouvingut i necessita, per tant, que l’escola sigui més que mai una eina de cohesió i d’inclusió social.”

Una quinzena d’entitats del món educatiu, lingüístic i cultural impulsen la iniciativa
De moment, darrera aquesta campanya hi trobem les principals entitats culturals i en defensa de la llengua d’arreu dels Països Catalans, com són Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Òmnium Cultural, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), el CIEMEN, la Plataforma per la Llengua o bé l’Obra Cultural Balear i Joves per la Llengua, junt amb entitats sindicals, d’associacions de mares i pares o d’estudiants com ara la USTEC, la Federació d’Escola Valenciana, la FAPAC o el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Des d’aquestes entitats, es fa una crida a la societat civil a recolzar aquesta iniciativa i s’anticipa que es preveuen diferents accions en aquest sentit.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid