Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Noves mostres de rebuig a la tercera hora de castellà al Principat de Catalunya

 20.02.07 Si bé avui per avui encara segueix sense resoldre’s la polèmica originada al voltant de l’establiment d’una tercera hora de llengua castellana en l’educació primària al principat de Catalunya, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s’ha emès un nou comunicat molt crític amb l’actitud del govern tripartit al voltant de les qüestions que es troben damunt de la taula i que comencen a ser urgents si volen aplicar-se a partir del proper setembre.

20/02/2007 14:53 Política
La polèmica en qüestió, té el seu origen arran del decreto de enseñanzas mínimas del govern espanyol, les discussions al voltant del recurs des del govern tripartit i especialment en les posteriors declaracions del conseller d’educació Ernest Maragall així com d’altres membres del seu departament, en les quals més enllà de no veure en aquest decret una invasió competencial, considerava una bona aportació l’aplicació d’una tercera hora en llengua castellana en l’educació primària.  

Des de l’organització estudiantil, es considera “preocupant” l’actitud del govern principatí, i especialment del partit a priori més sensible a la polèmica com ara ERC, ja que “amaga l’acceptació de les voluntats del govern espanyol” i esdevé “un perillós precedent que pot comportar, a mitjà o a llarg termini, la desaparició del model d’immersió lingüística”. Pel SEPC, a més, és important clarificar aquestes actituds davant de les importants reformes educatives en marxa.

Finalment, el sindicat d’estudiants aposta per la rectificació governamental així com “potenciar el model d’immersió lingüística, únic model que ha mostrat resultats positius i és capaç d’estar a l’alçada per frenar la pèrdua de coneixement del català entre la mainada” alhora que fa una crida al suport a futures accions en aquest sentit.

La Generalitat de Catalunya segueix marejant la perdiu amb la immersió lingüística

Coincidint amb aquest comunicat, el conseller Maragall ha concedit una entrevista a Vilaweb TV, on, entre d’altres, considera que el problema del programa d’immersió lingüística és el seu incompliment i no pas l’aplicació d’una nova hora en llengua castellana. Al seu entendre, la crítica a aquesta qüestió és caure en “una visió restrictiva” davant de la possibilitat de poder elaborar un decret propi.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid