Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Influència ianqui a Andorra: L’FBI ensinistrarà la policia andorrana

 L’ambaixador nord-americà a Madrid va oferir ahir al cap del govern i al ministre d’Exteriors andorrà la seva “col.laboració” en matèria de seguretat, que consistiria en cursos de formació realitzats per l’FBI per a l’ensinistrament de la policia andorrana. Aquesta trobada ha iniciat una aproximació del petit estat dels Pirineus amb els EUA, que ha mostrat del seu desig d’establir-hi llaços de caràcter econòmic, diplomàtic i, especialment, en matèria de seguretat. Gran part dels mitjans d’informació ha passat per alt la maniobra d’absorció que està gestionant els EUA, que ha mostrat el seu interès a incloure Andorra dins del seu radi d’influència.

15/04/2008 16:26 Política

L’ambaixador dels EUA a Madrid, Eduardo Aguirre, va mantenir ahir reunions amb el ministre portaveu andorrà de Desenvolupament Econòmic, Turisme, Cultura i Universitats, Juli Minoves, així com també amb el cap de Govern, Albert Pintat, i amb Meritxell Mateu, ministra d’Afers Exteriors del petit estat pirinenc.

Durant la reunió es van abordar diverses qüestions, entre les quals Aguirre va oferir la possibilitat que la policia andorrana pogués seguir ensinistrament i formació de l’FBI amb amb la finalitat d’establir una xarxa de contactes i col.laboració mútua, en especial en matèria de “seguretat” i lluita contra el “terrorisme”.  L’ambaixador ianqui també exposar la idea d’organitzar a Andorra un seminari de matèria de seguretat (amb els membres de la coneguda DEA) i els seus homòlegs andorrans per reforçar aquesta col•laboració.

A la trobada també es van tractar aspectes econòmics, que teòricament haurien de compensar l’Estat andorrà per aquesta col.laboració amb EUA, com ara la possibilitat de realitzar una futura missió econòmica andorrana a l’Estat de Califòrnia durant el mes de setembre. En aquest sentit, també es va abordar la idea de pactar els paquets turístics  a l’Estat espanyol amb la inclusió d’un o dos dies a Andorra. A grans trets, la trobada es va enfocar com una estratègia  de promoció turística d’aquest petit país català dins del mercat nord-americà, una oferta llaminera per intentar despistar les raons de fons d’aquesta trobada: la absorció dins la xarxa de control polític i econòmic d’aquest pestit estat europeu.


Per saber-ne més (Andorra):

“Recomanació” del Consell d’Europa a Andorra perquè despenalitzi l’avortament Llibertat.cat

La nova legislació laboral andorrana i l’estat que ens pot venir Llibertat.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid