Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presentació de la Plataforma Revolucionària 8 de març a Barcelona

3.03.07 A les 19h, es presenta la Plataforma Revolucionària 8 de març al Centre Social Social de Sants, A l'acte intervendran, Helena Embade Pita (Nos Unidade Popular), Joana Regueiro (Batasuna), Aitziber Perez (Euskal Herria) i Eli Molina en nom de la Plataforma. (Tots els actes i el Manifest: "Lluita i treballa per una societat sense gèneres")
 

03/03/2007 07:58 Política
La Plataforma Revolucionària 8 de març neix arrel d’un treball intens, laboriós i no sense dificultat i canvis de ritme, un treball que el vam iniciar al 2003 diferents grups feministes tant de Barcelona com de les seves comarques (ADONA'T Dones de Cardedeu, CAJEI, SEPC, Dolça Lluita, Dones del Sac, Endavant, Justa Revolta, La Fàbrica Roja, Maulets, Moviment de Defensa de la Terra i Tres Voltes Rebel, així com diverses dones a títol individual.
 
És a partir de 2005, que de la teoria passen a la pràctica, els debats es transformen en actes reals unitaris al voltant de les dues dates: 8 de març i 25 de novembre. S’organitzen jornades conjuntes, sessions de debats, conferències, obres de teatre, tallers de rols sobre actituds sexistes, etc. I és en aquesta data on observem un fort canvi, arrel de la manifestació del 8 de març de 2005, feta a Barcelona, i a la qual s’aconsegueix crear un únic bloc propi que representa un feminisme revolucionari que marca diferències i es distancia del feminisme institucional difós majoritàriament per elspartits polítics, representats al Parlament Autonòmic de Catalunya.
 
 
Manifest "Lluita i treballa per una societat sense gèneres"
Ara fa un any, des de la Plataforma Revolucionària 8 de març ja reivindicàvem la transformació de la realitat per assolir el nou model de societat que volem. Un noumodel que requereix un canvi estructural de l’organització econòmica, política, social iideològica del sistema actual.
 
Avui volem anar més enllà i transmetre algunes idees per tal d’anar construint aquesta societat lliure lluitant contra qualsevol forma d’opressió a partir de la nostra lluitaantipatriarcal. Per tant:
 
Enfront d’un sistema capitalista que ens explota com a treballadores mitjançant la precarietat laboral, la discriminació salarial, les deslocalitzacions d’empreses...;nosaltres apostem per construir una societat amb una repartició igualitària de la riquesai on l’alienació laboral no sigui l’eix central de les nostres vides, sinó que aspirem a desenvolupar-nos com a persones i no a ser objectes de producció i de consum. 
 
Davant d’un sistema que es beneficia de la destrucció del territori i l’especulació salvatge del nostre entorn, amb preus abusius de l’habitatge, moobing immobiliari i ones criminalitza l’okupació per purs interessos econòmics, nosaltres apostem perl’abolició de la propietat privada i per una redefinició dels paràmetres que gestionen els recursos del territori perquè les persones puguem viure amb dignitat i la nostra relació amb el territori i l’ecosistema no passi per la seva destrucció.

Enfront d’un sistema polític on el poble no tenim més participació que la del dret a vot, on la distribució del poder és estrictament proporcional a la distribució de la riquesa i,on la cultura, la llengua i la història no són més que interessos polítics; nosaltresplantegem una desjerarquització del poder on la política formi part de les nostres vides i puguem ser subjectes actives per a la construcció d’una política popular que tingui encompte la nostra realitat d’opressió de gènere, de classe i de nació.
 
Davant la simbiosi del capitalisme i el patriarcat que generen un entramat social entorn a la família tradicional perpetuant els rols de gènere; nosaltres lluitem per unaorganització social laica amb noves estructures familiars que creïn alternatives deconvivència. Una societat on el repartiment del treball trenqui definitivament amb la dicotomia que atorga el treball reproductiu a les dones i el productiu als homes, aixícom també un revalorització del treball reproductiu, apostant per un sistema educatiuque ajudi a formar persones crítiques  i lliures amb escoles públiques, gratuïtes i coeducatives.
 
Enfront d’un sistema socioideològic que potencia el pensament únic i on l’imaginari està limitat per la por i la inseguretat; nosaltres volem aconseguir una transformació social perquè les noves generacions no portin el patriarcat per herència a les seves esquenes. Una societat on la lluita reivindicativa torni a definir les relacions socials entre persones i faci visible l’emancipació que suposarà la destrucció del patriarcat.
 
Un model de societat sense discriminacions per raó d’origen, sexe, edat o opciós exual, que estigui en constant progrés de canvi adaptant-se a les noves realitats de les persones lliures que podem arribar a ser, sempre que la nostra lluita de superació passi per un treball personal i col·lectiu alhora.
 
Lluita i treballa per una societat sense gèneres!
 
Plataforma revolucionària 8 de març
Països Catalans, 8 de març de 2007
 
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid