Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CPT argumenta les 128 denúncies de tortura i qüestiona les dades d'Interior

La Coordinadora per la Prevenció de la Tortura (CPT) ha emès un comunicat de premsa argumentant les 128 denúncies de tortures contra els Mossos d'Esquadra durant l’any 2007 ascendeix a 128, que ja va dir exposar dilluns passat a les 2es Jornades de contra la Tortura que es duen a terme aquests dies a Barcelona, per qüestionar la nota del departament d'Interior on es dequalificava les dades que sostenia la Coordinadora i afirmava que les denuncies interposades a la Policia Autonòmica de Catalunya es limiten a 65.

06/02/2008 14:33 Política
En la nota, feta pública per la CPT,  remarca que té coneixement de 29 casos o situacions en els que s’han denunciat tortures i/o maltractaments contra els Mossos d’Esquadra durant l'any 2007. D'aquestes situacions, les persones agredides són, almenys, 128. I el conjunt d'aquestes persones va dormular denúncies, en uns casos col·lectives i, en altres individuals.

Mentrestant, el Departament d’Interior de la Generalitat sembla referir-se en la seva nota al nombre de causes judicials, la Coordinadora s’ha referit sempre al nombre de persones que han presentat denúncies.

Per tant, segons la CPT assegura que "no pot deduir-se que les manifestacions del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, sense conèixer amb més detall les seves dades, contradiguin i, molt menys desqualifiquin, les dades que sosté aquesta Coordinadora".

Per la seva banda, Alerta solidària considera les declaracions d'Interior són fruit del nerviosisme que produeix el progressiu coneixement que es té dels abusos i tortures que es produeixen arreu de l’Estat i que són de nou denunciades aquests dies en les 2es Jornades de Barcelona

Dilluns passat a les jornades, el president del Comitè per a la Prevenció de la Tortura del Consell d'Europa, Mauro Palma, va qualificar  "alarmants" les dades recollides tant a Catalunya com a l'Estat espanyol, si bé va afirmar que es troben "dintre de la mitjana europea". A Catalunya, l'any 2007 es van presentar un total de 173 denúncies, de les quals 128 corresponen a suposats abusos comesos pels Mossos d'Esquadra. D'aquesta forma, la policia catalana ha passat de ser objecte de 55 denúncies per tortures en 2006 a 128 en l'any 2007, el que suposa un augment del 132 per cent, coincidint amb l'augment de la seva implantació territorial en la fase final del seu desplegament, que culminarà el proper novembre .
 
Sobre l'anunci del departament d'Interior d'instal·lar durant aquest any càmeres de vídeo-vigilància en totes les comissaries dels Mossos d'Esquadra, Palma va dona suport aquesta mesura si bé va subratllar que "l'important és saber qui controla les càmeres". Segons Palma, els principals problemes a l'estat espanyol en relació a maltractaments a detinguts i presos són la "impunitat de les autoritats, la massificació a les presons i l'inusual mecanisme jurídic que permet aplicar la incomunicació fins als tretze dies".
 
Per saber-ne més:  
Noves jornades contra la tortura a Barcelona. Llibertat.cat


Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid