Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tallen la carretera a Bàscara per exigir el canvi de traçat del TGV

Aquest migdia, unes tres-centes persones han tallat la carretera a Bàscara (Alt Empordà) durant uns vint minuts  per exigir el canvi de traçat del TGV entre Vilademuls (Pla de l'Estany) i Pontós (Alt Empordà). La manifestació, sota els lemes 'Nadal dimissió', 'Per un menor impacte al territori. TGV soterrat' i 'La democràcia, per a què?' ha tingut un caràcter popular ja que hi han participat els figurants del Pessebre Vivent de Bàscara.

16/12/2007 16:56 Territori

La Verge, Sant Josep, el nen Jesús, el bou i la mula, acompanyats dels tres Reis, dels pastors, i fins i tot del caganer,han sortit al carrer per manifestar-se a favor del canvi de traçat del TGV.

El canvi de traçat disposa del consens dels cinc ajuntaments afectats: Vilademuls, Bàscara, Pontós, Garrigàs i Borrassà i ha estat aprovat pel Congrés dels Diputats i pel Senat. 

 

TAV a Bàscara per Narcís Saurina

Fa dotze anys que es va aprovar aquest traçat (CiU i PP) i fins a aquest any no s'havia fet ni una sola manifestació (demà n'hi ha una de convocada) ni s'hi havia fet cap acte institucional en contra. Ara, per contra, tot són presses, tot és demanar la dimissió d'en Nadal (què hi té a veure, ell, amb aquest traçat?). Algú es pensa que és tan fàcil canviar una cosa així, expropiacions fetes, feina sobre el terreny feta, al·legacions… centenars de milions d'euros llençats? Qui realment hauria d'haver liderat l'oposició d'aquests anys és l'Ajuntament, però aquest es va mostrar partidari d'aquest traçat (de fet el va aprovar el seu partit, CiU, juntament amb el PP) i els seus successius canvis d'opinió van venir condicionats pel canvi de color al govern de la Generalitat i per la mala anomenada especulació urbanística. Ara parlen de salvar el rec de Casinyola; però si en el tram final l'han desviat (per fer-hi una pista de cavalls), si les granges que hi ha al seu costat o les extraccions d'aigua no han estat mai controlades a pesar que el rec no portava aigua en moltes parts del seu recorregut...; ara parlen d'un corredor únic per l'autopista (fa dotze anys l'autopista ja hi era), ara parlen… Potser si en lloc de parlar tant algú hagués fet alguna cosa això no passaria. A qui voleu enganyar! L'única oposició amb cara i ulls ha estat la de la plataforma Defensem el Territori, i el poc que s'ha aconseguit ha estat gràcies a ells. Per a tots ells, el meu reconeixement.Proposo que el lema de la manifestació sigui Tenim el que ens mereixem i que l'encapçali l'Ajuntament en pes; és un bon moment per fer autocrítica i demanar perdó públicament als que en un futur sofriran les conseqüències per les nostres mancances a l'hora de defensar les nostres idees (en tenim, oi?); si és així, ens veurem demà. Tot i que em temo que no caldrà que m'aixequi aviat, per tant: bona nit a tothom… arriba la foscor.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid