Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Amnistia Internacional denuncia l'existència de la tortura a l'Estat espanyol

 Amnistia Internacional ha denunciat que els casos de tortura i maltractaments per part de les forces policials en l'Estat espanyol no són fets aïllats i ha criticat que els successius governs espanyols no han adoptat mesures per a atallar aquestes pràctiques. Segons ha informat el diari Gara AI ha presentat avui a Madrid l'informe Sal a la ferida: La impunitat efectiva d'agents de policia en casos de tortura i altres maltractaments, en el qual l'organització internacional adverteix el Govern espanyol que ha de prendre mesures per a atallar els maltractaments i les tortures.

14/11/2007 22:04 Política

El director d’AI, Esteban Beltrán, ha destacat que els casos de tortures i maltractaments s'estenen per tot el territori de l’Estat espanyol i són comesos per membres tant de la Policia Nacional com Guàrdia Civil, Policia Local, Mossos d'Esquadra i Ertzaintza.

Ha denunciat que existeix una estructura deficient que afecta a tots els aspectes de la prevenció, investigació i càstig de la tortura i els maltractaments, i ha advertit que la manca de mesures dels successius governs espanyols per a tractar el problema està exacerbant un clima d'impunitat que fomenta l'aparició de nous casos de maltractament". AI creu que existeix una falta de voluntat política per part dels executius per a prevenir, investigar i sancionar aquestes pràctiques, i insta les autoritats espanyoles perquè deixin de negar l'existència de tortura i altres maltractaments a les mans d'agents de policia. La falta de voluntat política per a abordar el problema ha donat lloc a noves violacions de drets humans, ha afirmat Rachel Taylor, investigadora de l'organització per a l'Estat espanyol. Taylor ha destacat que una de les causes més greus que propicien aquests actes és la falta de sistemes audiovisuals d'enregistrament en totes les comissàries i en totes les zones on pugui estar present el detingut.

Entre altres factors que contribuïxen a mantenir a Espanya la impunitat efectiva dels maltractaments a les mans de funcionaris responsables de fer complir la llei ha citat la falta d'investigacions independents, immediates i imparcials o l'absència absoluta d'investigació; informes mèdics incomplets o inexactes; intimidacions de la Policia als denunciants; així com la falta de mesures per a imposar sancions o l'absolució dels agents responsables per no haver-se identificat.

 A banda d'això, considera que l'Executiu espanyol ha d'aplicar les recomanacions dels organismes internacionals en relació a la prevenció i el càstig de la tortura i altres maltractaments. Això ha d'acabar. Les autoritats espanyoles tenen obligacions legals internacionals de prevenir, investigar i sancionar degudament tals actes, ha recalcat.

Amnistia Internacional ha demanat al Govern espanyol que adopti diverses mesures legislatives, judicials i administratives per a prevenir la tortura i els maltractaments, i ha recomanat a les autoritats que reformi el sistema d'investigació de les denúncies de violacions greus de drets humans per a garantir que les perquisicions siguin ràpides, independents, imparcials i exhaustives.

Font: www.gara.net

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid